ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ζωή Ράπτη: Ποια είναι η νέα υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας

Η Ζωή Ράπτη, βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, είναι η νέα Υφυπουργός Υγείας, με χαρτοφυλάκιο για θέματα Ψυχικής Υγείας, μετά τον μίνι ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ζωή Ράπτη: Ποια είναι η νέα υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας ενισχύεται και με Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Τη θέση αναλαμβάνει ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος ήταν τρίτος πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προμηθειών.

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμπληρώνει το κυβερνητικό σχήμα, το οποίο παραμένει σταθερό ως προς τον αριθμό και τη μεταρρυθμιστική πολιτική του κατεύθυνση. Με τις επιλογές του υπογραμμίζει τους στρατηγικούς άξονες που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας. Και επιφέρει λειτουργικές βελτιώσεις στους τομείς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας και Περιβάλλοντος», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα με τις αλλαγές αυτές επιδιώκεται μεταξύ άλλων η οργανωτική ενίσχυση του Υπουργείου Υγείας.

Ποια είναι η Ζωή Ράπτη

Η κ. Ράπτη, νομικός στο επάγγελμα, γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στο Δήμο Φιλoθέης – Ψυχικού. Τον Ιούλιο του 2019 ορκίζεται βουλευτής Bουλευτής Β’ Περιφέρειας Αθηνών Βόρειου Τομέα με τη Νέα Δημοκρατία.

Με μεταπτυχιακές σπουδές στο δίκαιο του διεθνούς εμπορίου και πνευματικής ιδιοκτησίας, εργάζεται ως δικηγόρος αρχικά σε θέματα Εμπορικών και Βιομηχανικών Εταιρειών, ενώ από το 1996 ειδικεύεται σε θέματα δικαίου του περιβάλλοντος και της χωροταξίας.

Συνεργάστηκε ως νομικός με το «Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας», υπό τον Πρόεδρο και επίτιμο Αντιπρόεδρο του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Μ. Δεκλερή και Γενική Γραμματεία Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ψυχικού, μέλος της Γ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, Πρόεδρος του Συνδέσμου των τεσσάρων (4) Δήμων (Γαλατσίου, Νέας Ιωνίας, Φιλοθέης και Ψυχικού) για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων.

Ανέπτυξε έντονη κοινωνική δράση και είχε συνεχή παρουσία και συμμετοχή σε συλλογικές προσπάθειες.