ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δέσμευση Κικίλια για σταδιακή μείωση και μηδενισμό του clawback

Δέσμευση Κικίλια για σταδιακή μείωση και μηδενισμό του clawback

Η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και το δυσβάσταχτο μέτρο του clawback αποτέλεσαν τα βασικά θέματα της συνάντησης του Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη και του Συντονιστικού Οργάνου των ιδιωτικών Φορέων ΠΦΥ με τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ εξέφρασε την αγωνία των ιατρών που παρέχουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους Έλληνες πολίτες και στήριξαν το σύστημα με αυταπάρνηση, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας και σήμερα έχουν καταλήξει να έχουν συσσωρευμένες δυσβάσταχτες οφειλές προς τον ΕΟΠΥΥ.

«Τα τελευταία χρόνια οι ιδιωτικοί φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας παρά το γεγονός ότι στήριξαν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και τους Έλληνες πολίτες, υφίστανται δυσβάσταχτες αυτόματες περικοπές (clawback). Παρά το γεγονός ότι οι τιμές των ιατρικών πράξεων και εξετάσεων παραμένουν στο επίπεδο εκείνων του 1991. Η βιωσιμότητα των εργαστηρίων και των ιατρείων της γειτονιάς πλέον απειλείται», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξουν διαρθρωτικά μέτρα και παρεμβάσεις διαχρονικού χαρακτήρα, για σταδιακή μείωση και μηδενισμό του clawback που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το 2020.

Σχετικά με την καταβολή των 120 δόσεων των παλιών οφειλών συμφωνήθηκε να είναι οριζόντιες, με ελάχιστη μηνιαία καταβολή τα 150 ευρώ.

Παράλληλα αποφασίσθηκε να προγραμματισθεί συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη, παρουσία του Υπουργού Υγείας, με αντικείμενο την ενίσχυση της χρηματοδότησης της ΠΦΥ και των ιδιωτών παρόχων προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας παρίστατο επίσης ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ και Πρόεδρος ΠΟΣΚΕ Φ. Πατσουράκος, καθώς και οι κ.κ. Θ. Χατζηπαναγιώτου Πρόεδρος ΠΟΣΙΠΥ, Ι. Καραμηνάς Πρόεδρος ΠΑΣΙΔΙΚ και Π. Ντούνας Αντιπρόεδρος ΠΑΝΙΔΙ. Υπήρχε συνεχής επικοινωνία και με την Πρόεδρο ΕΝΥ ΕΟΠΥΥ κ. Α. Μαστοράκου που δεν κατέστη δυνατή η φυσική παρουσία της.

BEST OF NETWORK

Κορονοϊός: Πέθανε εθελοντής των δοκιμών εμβολίου της AstraZeneca

Κορονοϊός: Εφιάλτης! 865 κρούσματα σε 24 ώρες - 86 διασωληνωμένοι

Κορονοϊός - ΣΟΚ: Αυτοκτόνησε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου με τα 3 κρούσματα στον Άγιο Στέφανο

Κορονοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη Δερμιτζάκη - «Μπορεί να έχουμε 1000 κρούσματα μέσα στον Οκτώβρη»

Oruc Reis: Σε απόσταση αναπνοής ο Στόλος από τους Τούρκους - Έρχεται νέα ΝΑVTEX

Δίκη Χρυσής Αυγής: Επιμένει η εισαγγελέας - Ζήτησε ξανά να δοθεί αναστολή στους καταδικασθέντες

Καιρός: Προσοχή! Το έκτακτο μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας

ΟΑΕΔ: Δωρεάν σπίτια σε ευάλωτες οικογένειες - Δείτε τους δικαιούχους

Επιστράτευση: Πότε θα γίνει - Ποιες ηλικίες θα κληθούν

Oruc Reis: Πού βρίσκεται τώρα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο

Αλλαγή ώρας: Προσοχη! Μην ξεχάσετε να αλλάξετε τα ρολόγια σας

Εισφορά αλληλεγγύης: Μπαίνει στον «πάγο» - Ποιοι είναι οι κερδισμένοι