ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δέσμευση Κικίλια για σταδιακή μείωση και μηδενισμό του clawback

Δέσμευση Κικίλια για σταδιακή μείωση και μηδενισμό του clawback

Η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και το δυσβάσταχτο μέτρο του clawback αποτέλεσαν τα βασικά θέματα της συνάντησης του Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη και του Συντονιστικού Οργάνου των ιδιωτικών Φορέων ΠΦΥ με τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ εξέφρασε την αγωνία των ιατρών που παρέχουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους Έλληνες πολίτες και στήριξαν το σύστημα με αυταπάρνηση, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας και σήμερα έχουν καταλήξει να έχουν συσσωρευμένες δυσβάσταχτες οφειλές προς τον ΕΟΠΥΥ.

«Τα τελευταία χρόνια οι ιδιωτικοί φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας παρά το γεγονός ότι στήριξαν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και τους Έλληνες πολίτες, υφίστανται δυσβάσταχτες αυτόματες περικοπές (clawback). Παρά το γεγονός ότι οι τιμές των ιατρικών πράξεων και εξετάσεων παραμένουν στο επίπεδο εκείνων του 1991. Η βιωσιμότητα των εργαστηρίων και των ιατρείων της γειτονιάς πλέον απειλείται», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξουν διαρθρωτικά μέτρα και παρεμβάσεις διαχρονικού χαρακτήρα, για σταδιακή μείωση και μηδενισμό του clawback που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το 2020.

Σχετικά με την καταβολή των 120 δόσεων των παλιών οφειλών συμφωνήθηκε να είναι οριζόντιες, με ελάχιστη μηνιαία καταβολή τα 150 ευρώ.

Παράλληλα αποφασίσθηκε να προγραμματισθεί συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη, παρουσία του Υπουργού Υγείας, με αντικείμενο την ενίσχυση της χρηματοδότησης της ΠΦΥ και των ιδιωτών παρόχων προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας παρίστατο επίσης ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ και Πρόεδρος ΠΟΣΚΕ Φ. Πατσουράκος, καθώς και οι κ.κ. Θ. Χατζηπαναγιώτου Πρόεδρος ΠΟΣΙΠΥ, Ι. Καραμηνάς Πρόεδρος ΠΑΣΙΔΙΚ και Π. Ντούνας Αντιπρόεδρος ΠΑΝΙΔΙ. Υπήρχε συνεχής επικοινωνία και με την Πρόεδρο ΕΝΥ ΕΟΠΥΥ κ. Α. Μαστοράκου που δεν κατέστη δυνατή η φυσική παρουσία της.

BEST OF NETWORK

Κακοκαιρία Λέανδρος: Χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός - Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Τα μηνύματα Μητσοτάκη για πανδημία, οικονομία, εμβόλια – Τα νέα μέτρα στήριξης και οι παρεμβάσεις

Τσίπρας: «Έχετε χάσει πλήρως τον έλεγχο – Είστε ένας ανεύθυνος πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκη»

Συγκλονίζει η Σοφία Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση: «Του έλεγα

Φρίκη στην Αιτωλοακαρνανία: Δυο γείτονες και ένας συγγενής οι δολοφόνοι του 91χρονου

Survivor Spoiler 15/1: Μένει ή φεύγει η Κάτια Ταραμπάνκο; Οι γιατροί αποφασίζουν... (vid)

Ενεργοί μπαμπάδες: Αγωνία για το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας

Καιρός: Ερχονται διαδοχικά μέτωπα χιονοπτώσεων! Τι λένε Αρνιακός, Μαρουσάκης, ΕΜΥ

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες που καταβάλλονται τα ποσά

Είναι έγκυος; Πανικό προκάλεσε η star με μία της φωτογραφία στο Instagram

Αυτοί είναι οι ζηλιάρηδες του ζωδιακού κύκλου