ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων μετά τη «βόμβα» κρουσμάτων

Αν και η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων ήταν λίγο - πολύ αναμενόμενη εξαιτίας του υπερμεταδοτικού χαρακτήρα της μετάλλαξη Όμικρον, η «έκρηξη» που σημειώθηκε σήμερα φαίνεται ότι ξεπέρασε τις εκτιμήσεις και τους υπολογισμούς, με αποτέλεσμα να συζητείται η άμεση εφαρμογή του πακέτου των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων μετά τη «βόμβα» κρουσμάτων

Σύμφωνα με τον νέο προγραμματισμό στις 09:30 την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας και του προέδρου της Επιτροπής των Ειδικών Σωτήρη Τσιόδρα, όπου θα εξεταστεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Θα ακολουθήσει στις 12:00 συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, κατά την οποία θα εξεταστεί τόσο η επάρκεια του πακέτου των μέτρων υπό το φως των νέων δεδομένων, όσο και ο χρόνος της εφαρμογής τους.

Εν συνεχεία, το μεσημέρι της Τετάρτης, θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης, βάσει της νέας εισήγησης της Επιτροπής.

Πληροφορίες του CNN Greece αναφέρουν ότι τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν στις 3 Ιανουαρίου, όπως ανακοινώθηκε χθες, αλλά άμεσα -ακόμη και από τα ξημερώματα της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης το μεσημέρι: «Όλα είναι ανοικτά», ενώ συμπλήρωσε ότι «ενδεχομένως να υπάρχουν επιπλέον μέτρα ακόμη και πολύ νωρίτερα».

Θα πρέπει να υπάρξουν σαφείς οδηγίες για όλα, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, «ακόμη και για τα ρεβεγιόν στα σπίτια». Ανέφερε ότι εξετάζεται αυξημένο testing για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία ώστε να αυτό να γίνει με ασφάλεια, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο lockdown.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ότι δεν υπάρχει σκέψη για μη άνοιγμα σχολείων, ενώ σε ό,τι αφορά τον αθλητισμό, σημείωσε ότι μετά από 15 ημέρες εφόσον τηρηθούν τα μέτρα, θα δοθεί δεύτερη ευκαιρία για τη λειτουργία των γηπέδων.

Ο ίδιος είπε ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται ήδη σε εκκλησίες, θέατρα και κινηματογράφους είναι επαρκή.