ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κρίσιμη συνάντηση Παπακώστα εργαζομένων στα Ψυχιατρεία & χρηματοδότηση Μονάδων

Σε εξέλιξη είναι αυτή την στιγμή, (μεσημέρι Τρίτης) η συνάντηση μεταξύ της υφυπουργού Υγείας με τα Σωματεία Εργαζομένων των Ψυχιατρικών νοσοκομείων Δαφνί και Δρομοκαίτειο.

Κρίσιμη συνάντηση Παπακώστα εργαζομένων στα Ψυχιατρεία & χρηματοδότηση Μονάδων

Η κυρία Κατερίνα Παπακώστα είχε προγραμματίσει ήδη από την περασμένη Πέμπτη όπως ανέφερε χθες σε σχετική της ανακοίνωση την συνάντηση αυτή, η οποία αφορά στην εξέλιξη της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Ωστόσο είναι βέβαιο, ότι θα συζητηθεί και ένα πόρισμα το οποίο ήρθε στην επιφάνεια στο ψυχιατρείο Δαφνί, και περιλαμβάνει στοιχεία και λεπτομέρειες για το που κατέληξαν τα χρήματα που δόθηκαν από κοινοτικά κονδύλια για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

Οι εργαζόμενοι στο Δαφνί, καταγγέλουν ότι επί πολλά χρόνια σπαταλήθηκαν πολύτιμοι πόροι όπως για παράδειγμα, κτίρια στο κέντρο της Αθήνας που νοικιάζονταν έναντι τεράστιων ποσών.

Το onMed μίλησε με τον διοικητή των δύο νοσοκομείων κ. Παύλο Θεοδωράκη ο οποίος τόνισε ότι ουδέποτε παραδόθηκε στον ίδιο πόρισμα από τον προηγούμενο διοικητή κ. Οθ.Χαραλαμπάκη στο οποίο να αναφέρονται μεταξύ άλλων ζητήματα κτιρίων και ενοικίων. Επίσης ο κ. Θεοδωράκης απέστειλε το απόγευμα της Δευτέρας σχετική επιστολή στον πρόεδρο των Εργαζομένων στο Δαφνί κ. Παναγούλη ζητώντας να του παραδώσει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, αναφορικά με την καταγγελία για τα τεράστια ενοίκια που πλήρωναν τα Ψυχιατρεία.

Προς επίρρωσιν όλων των παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Θεοδωράκης, έχει αναρτήσει ήδη από το βράδυ της Δευτέρας τόσο στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter όσο και στο facebook ρεπορτάζ από ιστοσελίδα αναφορικά με το καυτό πόρισμα, με το σχόλιο: «Όποιος βρει την καυτή έκθεση κερδίζει λουκούμι».

Χρηματοδότηση Μονάδων Ψυχικής Υγείας

Εν τω μεταξύ, τη χρηματοδότηση δεκάδων μονάδων παροχής υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, οι οποίες ανήκουν σε 65 νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ενέκρινε η υφυπουργός Υγείας.
Με απόφασή της, η κυρία Κατερίνα Παπακώστα διαθέτει το ποσό των 17,29 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό το οποίο αφορά υπηρεσίες που θα παρασχεθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2014.
Η επιχορήγηση αφορά την κάλυψη δαπανών λειτουργίας των εν λόγω μονάδων, με προτεραιότητα την κάλυψη των δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού.
Σύμφωνα με την κ. Παπακώστα, οι φορείς υποχρεούνται να τηρούν τις προϋποθέσεις κάλυψης των δαπανών, που υπολογίζονται με βάση τις ισχύουσες διατάξεις περί κοστολόγησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Διαβάστε ακόμη:

Η ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και το καυτό πόρισμα

ΑΡΣΙ: Όχι στο κλείσιμο των ψυχιατρείων & την εξόντωση των ασθενών