ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Έχετε στρες; Κάντε… γατοθεραπεία! (βίντεο)

Έχετε στρες; Νιώθετε βαθιά θλίψη; Έχετε συσσωρευμένο θυμό; Ή μήπως χρειάζεστε κάτι απλώς για να τονώσετε τη διάθεσή σας;

Έχετε στρες; Κάντε… γατοθεραπεία! (βίντεο)

Σε κάθε περίπτωση, ρωτήστε πού μπορείτε να κάνετε άμεσα μια συνεδρία... γατοθεραπείας!

Γιατί δε γίνεται να έχετε νεύρα ή να είστε στεναχωρημένοι αν παντού γύρω σας βρίσκονται τρισχαριτωμένα, χνουδωτά γατάκια!

bigstock-tabby-kitten-outdoors-meowing-38369992

Στο παρακάτω βίντεο με τον αντιπροσωπευτικό τίτλο «Γατοθεραπεία: Η συνταγή ενάντια στο στρες», ζητείται από ανυποψίαστους περαστικούς να κάνουν μια σύντομη συνεδρία αντιμετώπισης του στρες μέσα σε ένα χώρο περιφραγμένο από πλέξιγκλας.

Με τη βοήθεια ακουστικών, οι συμμετέχοντες κάνουν καθοδηγούμενο διαλογισμό και ξαφνικά αρχίζουν να εμφανίζονται τα χαριτωμένα τετράποδα.

Το βίντεο δημιουργήθηκε από την εταιρία SoulPancake σε συνεργασία με την Purina.

{youtube}35T8wtmTbVg{/youtube}

Το βίντεο δεν είναι μόνο χαριτωμένο, αλλά και αντιπροσωπευτικό όσον αφορά το ρόλο των κατοικιδίων στη ζωή μας. Έχει αποδειχθεί ότι όσοι έχουν κατοικίδιο είναι πιο ευτυχείς και καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα το στρες.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του πριν από λίγο καιρό, ο Αμερικανικός Σύλλογος για την Καρδιά περιγράφει αναλυτικά τα οφέλη της συνύπαρξης με τα οικόσιτα ζώα στην υγεία της καρδιάς. Μερικά από αυτά είναι η μειωμένη αντίδραση του οργανισμού στο στρες, τα βελτιωμένα επίπεδα της χοληστερόλης, ο μειωμένος κίνδυνος καρδιοπάθειας και η καλύτερη φυσική κατάσταση.

Διαβάστε επίσης:

Οι 10 λόγοι που ο σκύλος κάνει τη ζωή μας καλύτερη
Τα κατοικίδια προστατεύουν από τις αλλεργίες
Οι 10 τροφές που μπορεί να σκοτώσουν το σκύλο σας
Γάτα, σκύλος ή κουνέλι: Τι δείχνει το κατοικίδιό σας για την προσωπικότητά σας
Πώς ένας σκύλος μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί με αυτισμό