ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Τέσσερα απρόσμενα συμπτώματα αυξημένου στρες που πρέπει να γνωρίζετε

Όλοι οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις που αυξάνουν τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό τους και αυτό είναι κάτι αναπόφευκτο.

Τέσσερα απρόσμενα συμπτώματα αυξημένου στρες που πρέπει να γνωρίζετε

Το στρες έχει συνδεθεί επιστημονικά με μια σειρά παθήσεων και γι' αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα συμπτώματα εκείνα που σηματοδοτούν υπερβολικό στρες στον οργανισμό μας.

Δείτε τέσσερα τέτοια συμπτώματα, τα οποία σίγουρα δεν φαντάζεστε ότι μπορεί να οφείλονται στο αυξημένο στρες:

Ξεχνάτε πιο εύκολα

Το αυξημένο στρες μπορεί να συρρικνώσει το μέγεθος του ιππόκαμπου στον εγκέφαλο, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην μνήμη. Αλλά συνήθως επιστρέφει στο φυσιολογικό του μέγεθος, όταν το στρες επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε

Το στρες προκαλεί διάσπαση της προσοχής και αδυναμία συγκέντρωσης. Απλά παραδείγματα είναι όταν δεν μπορείτε να αποφασίσετε τι να μαγειρέψετε, ή τι ρούχα να φορέσετε στη δουλειά, ή ακόμα και να φέρετε εις πέρας την πιο συνηθισμένη, καθημερινή δραστηριότητα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ορμόνες του στρες παραμένουν στον εγκέφαλό σας για για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τριχόπτωση

Όταν είστε κάτω από συναισθηματική ή σωματική καταπόνηση, ο ρυθμός της φυσικής απώλειας τριχών αυξάνεται και μπορεί να χάνετε πολύ περισσότερες από 100 τρίχες την ημέρα, που είναι το φυσιολογικό. Αυτό το σύμπτωμα, ωστόσο, δεν είναι κάτι που εκδηλώνεται άμεσα, αλλά μόνο μετά από μια μακρά περίοδο αυξημένου στρες (πάνω από 1-2 μήνες).

Υπνηλία

Οι ορμόνες του στρες προκαλούν το σώμα μας για να παράγει αυξημένη ποσότητα αδρεναλίνης πολλές φορές μέσα στην ημέρα και στη συνέχεια να πέφτει σε κατάσταση υπνηλίας. Το στρες μπορεί επίσης να καταστρέψει την ποιότητα του ύπνου σας και αυτό να σας κάνει να ξυπνάτε κουρασμένοι και ευερέθιστοι.

Διαβάστε επίσης:

Σφίξιμο στο στήθος: Δείτε τι προμηνύει

Πώς επιδρά το στρες στις επόμενες γενιές

Τα σημάδια που προαναγγέλλουν... κατάθλιψη

Τα κρυφά συμπτώματα ΔΕΠΥ στους ενήλικες