ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Οι 5 συνήθειες που καλλιεργούν τη δύναμη της θέλησης

Όλοι παλεύουμε μετον εαυτό μας κατά καιρούς. Δυσκολευόμαστε να πάρουμε αποφάσεις, καταλήγονταςνα κάνουμε κύκλους.
Οι 5 συνήθειες που καλλιεργούν τη δύναμη της θέλησης

Όλοι παλεύουμε μετον εαυτό μας κατά καιρούς. Δυσκολευόμαστε να πάρουμε αποφάσεις, καταλήγονταςνα κάνουμε κύκλους.








Στο νέο τηςβιβλίο, η συγγραφέας Κέιτι Μόρτον αναλύει τις συνήθειες που ενισχύουν τη δύναμητης θέλησης. Μάθετε ποιες είναι αυτές.







1. Ξεκαθαρίζουμετι είναι αυτό που θέλουμε







Πώς μπορούμε ναξέρουμε αν «ενδίδουμε» ή «αντιστεκόμαστε» αν δε γνωρίζουμε πρώτα ποιο είναι τοεπιθυμητό αποτέλεσμα από οτιδήποτε επιδιώκουμε; Οι σαφείς στόχοι δεν αφήνουνπεριθώρια για διαπραγματεύσεις.







2. Πιστεύουμεστις ικανότητές μας







Δεν μπορούμε ναελέγξουμε τα πάντα, όμως μπορούμε να ελέγξουμε τη συμπεριφορά μας. Η αλήθειαπηγάζει από μέσα μας, καθώς οι επιλογές μας αντικατοπτρίζουν τα πιστεύω μας.Εάν πιστεύουμε ότι κάτι είναι υπερβολικά δύσκολο για να το πετύχουμε, τότεμάλλον θα πράξουμε αναλόγως και δεν πρόκειται να δούμε κανένα αποτέλεσμα.







3. Λύνουμε ταπροβλήματα αντί να τα παρατάμε







Οι αλλαγές μάςκάνουν να αισθανόμαστε άβολα και όταν αντιμετωπίζουμε ένα εμπόδιο συνήθως ταπαρατάμε. Μάλιστα το βλέπουμε σαν μια δικαιολογία να αποφύγουμε οποιαδήποτεαλλαγή.







4. Αναλαμβάνουμετις ευθύνες μας







Παγιδευόμαστε σεκακές συνήθειες όταν κατηγορούμε τις συγκυρίες και τους γύρω μας για πράγματαπου μπορούμε να ελέγξουμε. Οι άνθρωποι που έχουν ισχυρή δύναμη της θέλησηςδηλώνουν υπεύθυνοι για τις πράξεις και τις συνήθειες στη ζωή τους.







5. Πληρώνουμε τοτίμημα





Όταν μας κυριεύει ο φόβος, μένουμε εγκλωβισμένοιστην ασφάλεια των οικείων σκέψεων και συνηθειών. Πρέπει όμως να ρισκάρουμε γιανα πάρουμε αυτό που θέλουμε.