ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Χειμερινό σκι και σνόουμπορντ, τα αθλήματα της ευτυχίας

Όσοι επιδίδονται στο χειμερινό σκι και το σνόουμπορντ, δηλώνουν ευτυχισμένοικαι ικανοποιημένοι.
Χειμερινό σκι και σνόουμπορντ, τα αθλήματα της ευτυχίας

Όσοι επιδίδονται στο χειμερινό σκι και το σνόουμπορντ, δηλώνουν ευτυχισμένοικαι ικανοποιημένοι.

Ερευνητές από τη Νότιο Κορέα υποστηρίζουν ότι η ευχαρίστηση που νιώθεικανείς μετά από λίγες ημέρες διακοπών στα χιόνια, κάνοντας χειμερινό σκι ήσνόουμπορντ, είναι αρκετή για να βελτιώσει το γενικότερο δείχτη ευτυχίας ενόςατόμου.

Οι ερευνητές ισχυρίζονταιακόμη, ότι αυτό ακριβώς το αίσθημα, έχει πολύ θετική επίδραση στην υγεία καιτην ευημερία τους, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, που παρουσίασε τηνέρευνα.


Ο Hyun-Woo Lee και οι συνεργάτες του από το πανεπιστήμιο Yonsei διεξήγαγαν μιαέρευνα σε 279 επισκέπτες χειμερινών θέρετρων σκι στη Νότια Κορέα. Τααποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Applied Researchin Quality of Life.

Για να προσδιοριστεί το «επίπεδο ευτυχίας και ικανοποίησης» που ένιωθαν οισκιέρ και όσοι έκαναν σνόουμπορντ προσμετρήθηκε η αίσθηση της ευχαρίστησης, τοεπίπεδο της εμπλοκής τους στη δραστηριότητα και η αίσθηση της ικανοποίησης πουανέφεραν μετά την εξόρμησή τους στις βουνοπλαγιές.

Το 45% των συμμετεχόντων στην έρευνα έκανεσκι, το 40% σνόουμπορντ και το υπόλοιπο 15% και τα δύο αθλήματα. Οι σκιέρ πουαπήλαυσαν τα μεγαλύτερα οφέλη, ήταν εκείνοι που ανέφεραν ότι χάρη στο σκι κάθεφορά που βρισκόντουσαν στις χιονισμένες βουνοκορφές, ξεχνούσαν οτιδήποτε άλλοτους απασχολούσε στη ζωή.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ακόμη και μία μόλις επίσκεψη για σκι είχε θετικήεπίδραση στην ψυχολογία των συμμετεχόντων.