ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Πώς θα καταλάβετε τους ναρκισσιστές

Συνήθως είναι όμορφοι και εντυπωσιακοί. Γνωρίζουν ότι ηεξωτερική τους εμφάνιση ξεχωρίζει και το δείχνουν.
Πώς θα καταλάβετε τους ναρκισσιστές

Συνήθως είναι όμορφοι και εντυπωσιακοί. Γνωρίζουν ότι ηεξωτερική τους εμφάνιση ξεχωρίζει και το δείχνουν.

Η ναρκισσιστική προσωπικότητα, έχει γίνει αντικείμενο πολλώνερευνών από ψυχολόγους και ψυχιάτρους και το βασικό χαρακτηριστικό είναι ηέντονη αίσθηση μεγαλείου που έχουν.

Οι ναρκισσιστές είναι άτομα εγωκεντρικά, επιδειξιομανείς, ενώέχουν μία αλαζονεία και υπεροψία όταν μιλούν στους άλλους. Επιδιώκουν τοθαυμασμό και δε δίνουν μεγάλη σημασία στα συναισθήματα, ούτε καν τα δικά τους.

Γενικώς, οι ψυχολόγοι δεν μιλούν με καλά λόγια για τους ναρκισσιστές.Στα ψυχιατρικά βιβλία, δίπλα στον όρο ναρκισσισμός θα διαβάσουμε ότι ταναρκισσιστικά άτομα υποτιμούν και περιφρονούν τους άλλους και περιμένουνιδιαίτερη μεταχείριση γιατί νομίζουν ότι ξεχωρίζουν. Μάλιστα, στην προσωπικήκαι επαγγελματική τους ζωή επιλέγουν να έχουν δίπλα τους ανθρώπους που θα τους κολακεύουνκαι θα τους κάνουν όλα τα χατήρια.

Μάλιστα, οι ναρκισσιστές δεν μπορούν και εύκολα νααντιληφθούν το πρόβλημά τους γιατί δεν έχουν μια ρεαλιστική εικόνα και γι αυτότο λόγο η ψυχοθεραπεία σε αυτές τις περιπτώσεις είναι δύσκολη υπόθεση, λόγωέλλειψης συνεργασίας.

Ωστόσο, οι ναρκισσιστές νιώθουν έντονη μοναξιά και κενό, στοπλαίσιο της συνεχούς αναζήτησης της μοναδικότητάς τους.