ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Το Rebounding στην προσωπική μας ζωή και την εργασία

Στη ζωή μας είτε την επαγγελματική είτε την προσωπική έχουμε βρεθεί στην ανάγκη να αναθεωρήσουμε την πορεία μας περισσότερο από μια φορά.
Το Rebounding στην προσωπική μας ζωή και την εργασία

Στη ζωή μας είτε την επαγγελματική είτε την προσωπική έχουμε βρεθείστην ανάγκη να αναθεωρήσουμε την πορεία μας περισσότερο από μια φορά. Στιςπερισσότερες περιπτώσεις ιδίως τα τελευταία χρόνια αυτό έχει συμβεί πολλέςφορές είτε ξαφνικά και βίαια είτε μετά από δική μας πρωτοβουλία είτε άμεσα είτεσταδιακά.

Βίαια γεγονότα είναι ο θάνατος, ένας χωρισμός μια αναγκαστική αποχώρησηαπό την εργασία και άλλα.

Μεταξύ των σταδιακών γεγονότων, όπως εξηγεί αποκλειστικά στο on.Med.gr, είναι αρνητικές καταστάσεις πουεπιζητούν αλλαγές οι οποίες δε γίνονται για πολύ καιρό, αρνητικά συναισθήματα πουδιαρκούν όπως η έλλειψη ικανοποίησης, η απογοήτευση, η έλλειψη ενδιαφέροντοςκαι άλλα. Όλα όμως είναι μέσα στο παιχνίδι της ζωής.

Μπορούμε ή όχι να τις επηρεάσουμε, κάποια στιγμή θα συμβούν. Ότανλοιπόν συμβούν, αφού θρηνήσουμε αν χρειαστεί σύντομα, ή όσο το μυαλό και ηκαρδιά μας αποζητά και το σώμα μας επιτρέπει, πρέπει να … ξαναμπούμε στοπαιχνίδι της ζωής. Να κερδίσουμε ίσως κάτι άλλο ίσως τελείως διαφορετικό απόαυτό που χάσαμε ή αυτό που νομίζουμε ότι χάσαμε ή ακόμη και κάτι πολύ καλύτερο.

H ζωή είναι ένα παιγνίδι που μας καλεί να πάρουμετο reboundπολλές φορές

Οι αλλαγές στη ζωή μας δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε καλοί παίχτες αλλάαπλώς ότι δεν ρίξαμε ένα καλό καλάθι.

Επηρεάστε αυτό που μπορείτε,εμπνεύστε τους ανθρώπους με το παράδειγμά σας και η αλλαγή είναι κοντά.

Στη σημερινή εποχή χρειαζόμαστε παραπάνω προπόνηση και εμψύχωση για ναείναι οι προσπάθειές μας όσο το δυνατόν περισσότερες και πιο «εύστοχες».

Η εργασία μας πρέπει να είναι το άλλοθι για μία καλύτερη ζωή, και όχιμόνο το μέσον για τα χρήματα.

Πρέπει ναβάλουμε στηνάκρη τη θλίψη, την απογοήτευση, την περιθωριοποίηση ή την αυτoαπόρριψη και να ξαναμπούμε στο παιγνίδι παίρνοντας το rebound.

Για -το τέλειο Rebound – την ολική επαναφορά – η παρουσίαενός προπονητή – εμψυχωτή όπως και μιας ομάδας σαν τους Rebounders παίζει καταλυτικό ρόλο σε αυτή την περίοδο της ζωήςσας .

Το παιχνίδι της ζωής δεν είναι αγώνας ταχύτηταςαλλά αγώνας αντοχής

Κομφούκιος

H κυρία Βαρβάρα Ασημακοπούλου-Παπαβασιλειου, ΜΒΑ, ACC(ba@hre.gr),είναι HR Expert,πιστοποιημένη Business and Executive Coach από το International Coaching Federation,ιδρυτικό μέλος του ICF Greek Chapter,βραβευμένη Mentor από το ευρωπαϊκό δίκτυομεντόρων για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, ιδρύτρια της εθελοντικής οργάνωσηςThe Rebounders at work life,Managing Partner της HRE και συγγραφέας,www.hre.gr,www.reboundersatworklife.com.