ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Το coaching, η νευροεπιστήμη και η διαλεκτική του Σωκράτη

Το coaching, η νευροεπιστήμη και η διαλεκτική του Σωκράτη

Για το πως μπορεί να μας βοηθήσει COACHING στην σημερινή εποχή, το οποίο αφορά στην αναβίωση της διαλεκτικής, της Σωκρατικής σκέψης και της μαιευτικής σε συνδυασμό με τη νευροεπιστήμη και τις αρχές της θετικής ψυχολογίας, αναφέρεται το διήμερο σεμινάριο στις 8 και 9 Μαρτίου που οργανώνει η Ολλανδική πρεσβεία. 

Με πίστη στην αξία της ποιοτικής εκπαίδευσης, και σε μια προσπάθεια αφύπνισης του κοινού για το τι είναι το πραγματικό coaching, η Coaching Evolution International δίνει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να εκπαιδευτεί δωρεάν με το 16ωρο εισαγωγικό πρόγραμμα, και να πιστοποιηθεί με το CE Certificate in Basic Coaching Skills, στο Life Coaching, στο Executive Coaching και στο Health & Wellness Coaching.

Το διήμερο που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Orange Grove στην Ολλανδική Πρεσβεία, Βασιλέως Κωνσταντίνου 5, 106 74, Αθήνα, ισόγειο (είσοδος Β) - το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 8 και 9 Μαρτίου- αποτελεί μέρος του προαναφερόμενου πιστοποιημένου προγράμματος Advanced Diploma in General & Specific Coaching Skills αξίας 2.600 ευρώ.

Συγγραφέας του προγράμματος και διευθύντρια της ακαδημίας είναι η Ελληνοαυστραλή Πάμελα Κάραβας. Η Πάμελα είναι αναγνωρισμένη coach τόσο στην Ελληνική όσο και στην παγκόσμια αγορά, καθώς έχει δημοσιεύσει σε κλαδικά περιοδικά παγκόσμιας κυκλοφορίας (The International Journal of Mentoring and Coaching & International Coaching News).

Η ειδική θεματολογία του διημέρου θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες: • Να καταλάβουν τι είναι και τι δεν είναι το coaching • Να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ coaching, ψυχολογία/θεραπεία και mentoring • Να εκπαιδευτούν στις βασικές δεξιότητες του coaching • Να γνωρίσουν τη νευροεπιστήμη ως βάση του coaching • Να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ του executive coaching, του life coaching και του health & wellness coaching • Να εκπαιδευτούν στη διαλεκτική του Σωκράτη και τις βασικές αρχές της Αριστοτελικής σκέψης ορίζοντας το coaching ως εφαρμοσμένη φιλοσοφία • Να αρχίσουν να σκέφτονται ως επαγγελματίες coaches • Να εξοικειωθούν με τους δύο παγκόσμιους φορείς του τομέα μας και τον κώδικα δεοντολογίας που τον διέπει όπως έχει οριστεί από τους δύο φορείς

Τι είναι COACHING?

Είναι η αναβίωση της διαλεκτικής, της Σωκρατικής σκέψης και της μαιευτικής σε συνδυασμό με τη νευροεπιστήμη και τις αρχές της θετικής ψυχολογίας.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη για την πορεία της ζωής τους και να προπονούν το μυαλό τους με τη βοήθεια των βασικών δεξιοτήτων που έχει ένας επαγγελματίας coach ώστε να αναπτύξουν το αίσθημα της δέσμευσης, της συνέπειας και της πειθαρχίας. Σε επόμενο στάδιο θα μάθουν να λειτουργούν ως coaches, υπεύθυνοι για την «προπόνηση» του μυαλού – στην ουσία θα προσανατολίζουν τον πελάτη να αντιληφθεί μέσω της μαιευτικής ποιός τρόπος σκέψης και ποια στάση ζωής τον βοηθούν να διαχειριστεί όλες τις καταστάσεις με τελικό αποτέλεσμα την καλύτερη απόδοση στην εργασία και την καλύτερη ποιότητα ζωής.

• Οι ομιλητές/ θεματολογία ειδικών εισηγητών Πάμελα Καραβά, Executive, Life & Wellness Coach, Start-up/ business coach @ The Orange Grove, Διευθύντρια της Coaching Evolution Int’l Academy for Coach Certification: βασική εισηγήτρια προγράμματος Κωνσταντίνος Περρωτής, PhD, Οργανωσιακός Ψυχολόγος, Executive/ Stress Coach: Ψυχολογία του Coaching & Stress Σταμάτης Μουρτάκος, MSc, PhD(c), Αθλητικός Διατροφολόγος- Εργοφυσιολόγος, Υπ.Διδάκτωρ Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: Health & Wellness Coaching Εταιρικός συνεργάτης : Executive Coaching Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, PhD σε Στρατηγικές Μάρκετινγκ, Executive/Life Coach, Πρόεδρος του ICF Greece Chapter: Η σημασία της πιστοποίησης του επαγγελματία coach.

Το δωρεάν διήμερο θα διεξαχθεί στις 8 & 9 Μαρτίου 2014, από τις 9:30 πμ – 5:30 μμ και τις δύο ημέρες, στο χώρο του Orange Grove στην Ολλανδική Πρεσβεία, Βασιλέως Κωνσταντίνου 5, 106 74, Αθήνα, ισόγειο (είσοδος Β).

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπροούν να επικοινωνήσουν με την Coaching Evolution International στο info@coachingevolution.org ή με την Κωνσταντίνα Κουτσίκου, υπεύθυνη επικοινωνίας, στο 693 221 5115. http:// www.coachingevolution.org


Links

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen