ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Δείτε αν ανήκετε στους οδηγούς που είναι πιο ευτυχισμένοι!

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Clemson στη Νότια Καρολίνα διαπίστωσαν μέσω έρευνας που πραγματοποίησαν ότι υπάρχει μία συγκεκριμένη κατηγορία οδηγών που είναι πιο ευτυχισμένοι σε σχέση με όσους μετακινούνται με το αυτοκίνητό τους ή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δείτε αν ανήκετε στους οδηγούς που είναι πιο ευτυχισμένοι!

Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, πρόκειται για τους ποδηλάτες!

Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Transportation», η μετακίνηση με ποδήλατο ωφελεί όχι μόνο το σώμα αλλά και το μυαλό και τη διάθεση.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές εξέτασαν τη διαφοροποίηση των συναισθημάτων μίας ομάδας εθελοντών οδηγών, ενώ ταξίδευαν.

Όπως διαπίστωσαν οι άνθρωποι έχουν καλύτερη διάθεση όταν κάνουν ποδήλατο και όχι όταν χρησιμοποιούν οποιοδήποτε άλλο μέσο μεταφοράς.

«Γενικά, οι ποδηλάτες είναι πιο νέοι και πιο υγιείς, χαρακτηριστικά τα οποία διαθέτουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι», σχολίασε ο επικεφαλής της μελέτης Eric Morris, επίκουρος καθηγητής Πολεοδομικού και Χωροταξικού Σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο Clemson στη Νότια Καρολίνα.

Μετά τους ποδηλάτες, δεύτεροι ως προς την ευτυχία έρχονται οι επιβάτες αυτοκινήτων και τρίτοι οι οδηγοί αυτοκινήτων.

Φυσικά, κατά το αναμενόμενο, στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται όσοι χρησιμοποιούν λεωφορεία και τρένα για τις μετακινήσεις τους.