ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Βροχή οι ΕΔΕ στο ΨΝΑ Δαφνί: και δεύτερη παρήγγειλε ο Βορίδης

Μία νέα ΕΔΕ και πάλι στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ Δαφνί) διέταξε ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης.Η υπόθεση στην δεύτερη Ένορκη Διοικητική Εξέταση αφορά στην διερεύνηση των συνθηκών νοσηλείας αναφορικά με τον θάνατο μιας 68χρονης ψυχικά πάσχουσας ασθενούς, η οποία έχασε την ζωή της χθες Πέμπτη 19 Ιουνίου.

Βροχή οι ΕΔΕ στο ΨΝΑ Δαφνί: και δεύτερη παρήγγειλε ο Βορίδης

Βεβαίως για το εν λόγω θέμα, την υπόθεση ερευνά και η Αστυνομία και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, είναι σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για αυτοκτονία, καθώς η γυναίκα έπασχε από βαρύτατο ψυχικό νόσημα.

Εν τω μεταξύ να σημειώσουμε, ότι ολοκληρώθηκε εντός 48ωρών και είναι έτοιμο το πόρισμα της ΕΔΕ αναφορικά με την διερεύνηση της έγγραφης καταγγελίας συγγενών για τις συνθήκες νοσηλείας ασθενούς στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής.

Οι πληροφορίες αρχικά ανέφεραν ότι το πόρισμα θα ανακοινώνονταν την Πέμπτη από το υπουργό Υγείας, ωστόσο ο κ. Βορίδης έλειπε στο Λουξεμβούργο στην άτυπη Σύνοδο των υπουργών Υγείας.

Την εντολή για την διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης έδωσε ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, στον διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Ψ.Ν.Α), Παύλο Θεοδωράκη, προκειμένου να διερευνηθεί η έγγραφη καταγγελία συγγενών ασθενούς για τις συνθήκες νοσηλείας της. Να σημειωθεί ότι η οικογένεια της ασθενούς που νοσηλεύεται στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής, σε επιστολή της, κάνει λόγο για συνθήκες που παραβιάζουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα της νοσηλευομένης, απειλώντας μάλιστα την διοίκηση του νοσοκομείου, ότι θα παραπέμψει το θέμα στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πόρισμα περιλαμβάνονται πολλά στοιχεία που αγγίζουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.