ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Ψυχική Υγεία: Με το ποσό των 17,2 εκατ. ευρώ επιδοτούνται Μονάδες

Με το ποσό των 17.290.380 ευρώ επιχορηγούνται για το β΄εξάμηνο του 2014 Μονάδες Ψυχικής Υγείας οι οποίες ανήκουν σε 65 νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Ψυχική Υγεία: Με το ποσό των 17,2 εκατ. ευρώ επιδοτούνται Μονάδες

Την σχετική απόφαση υπέγραψε η υφυπουργός Υγείας κυρία Κατερίνα Παπακώστα.

Η επιχορήγηση αφορά στην κάλυψη δαπανών λειτουργίας των εν λόγω μονάδων, με προτεραιότητα την κάλυψη των δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού. Οι φορείς υποχρεούνται να τηρούν τις προϋποθέσεις κάλυψης των δαπανών, που υπολογίζονται με βάση τις ισχύουσες διατάξεις περί κοστολόγησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην απόφαση τελούν υπό την επιφύλαξη της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας να προβεί σε διορθώσεις και συμψηφισμούς χρηματικών ποσών, σε περίπτωση κατά την οποία, επιτόπιος ή άλλου είδους έλεγχος διαπιστώσει παρεκκλίσεις από τα δηλούμενα και ελεγχόμενα στοιχεία των παρεχομένων υπηρεσιών.

Επίσης, με την υπ' αριθμόν Υ5β/Γ.Π./οικ. 68700 απόφαση της Υφυπουργού, δίνεται παράταση αδειών των μονάδων ψυχικής υγείας. Σκοπός των δύο αποφάσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο τύπου της υφυπουργού, είναι να υπηρετηθεί το υπέρτατο αγαθό, το οποίο είναι η απόλυτη προστασία των δικαιωμάτων των χρηστών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, τηρουμένου του θεσμικού πλαισίου και όλων των νόμιμων διαδικασιών.

Δείτε αναλυτικά τις αποφάσεις στα συνημμένα αρχεία.