ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Τέσσερις επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι για να είστε πιο χαρούμενοι

Με την κατάθλιψη να αποτελεί πλέον μάστιγα στην ψυχική υγεία των ανθρώπων κάθε ηλικίας, ειδικά εκείνων που κατοικούν στις πόλεις, οι τρόποι που μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε χαρά και ευτυχία μέσα στην καθημερινότητά μας είναι πλέον πολύτιμοι.

Τέσσερις επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι για να είστε πιο χαρούμενοι

Δείτε 4 τρόπους που μπορείτε να νιώσετε πιο χαρούμενοι:

Κάντε κάτι καλό για κάποιον άλλο

Οι πράξεις καλοσύνης μας κάνουν να αισθανόμαστε ωραία. Μπορεί να καταπιανόμαστε με την καθημερινότητα και συχνά να μην δίνουμε σημασία στον διπλανό μας, αλλά αυτό είναι λάθος, μας κάνει κακό και πρέπει να το διορθώσουμε. Έρευνα του 2009 από το Harvard Business School έδειξε ότι το να προσφέρουμε στους άλλους μας κάνει πιο ευτυχισμένους και οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι δίνουν περισσότερο χαρά στους γύρω τους, και ο κύκλος που δημιουργείται μόνο πολλαπλασιάζει τα θετικά. Έτσι αγκαλιάστε την καλοσύνη και τη γενναιοδωρία, και θα αισθανθείτε αμέσως καλύτερα.

Ασκηθείτε

Είναι η απόλυτη πράξη για να νιώσετε σχεδόν αμέσως πολύ καλύτερα. Έρευνα από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έδειξε ότι η σωματική άσκηση βελτιώνει την ψυχική διάθεση και μειώνει τα επίπεδα κατάθλιψης. Το μυστικό κρύβεται στις ενδορφίνες που εκκρίνει ο οργανισμός κατά την άσκηση.

Αγκαλιαστείτε

Η ανθρώπινη επαφή με την κυριολεκτική της έννοια είναι απαραίτητη για την ισορροπημένη υγεία του κάθε ατόμου. Έχει αποδειχτεί σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στον κρατικό φορέα Υγείας των ΗΠΑ, pubmed.gov, ότι η ανθρώπινη επαφή αυξάνει την παραγωγή οξυτοκίνης και μειώνει τα επίπεδα της αδρενοκορτικοτροπίνης στον οργανισμό.

Χορέψτε

Η αυθόρμητη έκφραση κορμιού και πνεύματος με το τραγούδι και τον χορό είναι ένας σίγουρος τρόπος για να νιώσετε περισσότερο χαρούμενοι άμεσα. Έρευνα που έγινε σε 112 κορίτσια εφηβικής ηλικίας έδειξε ότι ο χορός συνιστά μια πολύ θετική ενέργεια για την ψυχική υγεία, η οποία μάλιστα έχει μακροχρόνιες επιδράσεις στον οργανισμό.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε τι χαρακτήρας είστε από τον τρόπο που γράφετε!

Εφαρμογή για κινητά βελτιώνει την ψυχική υγεία

Υποψίες κατάθλιψης; 10 ενδείξεις ότι είναι ώρα να επισκεφθείτε ψυχολόγο

Πώς η μοναξιά βλάπτει ανεπανόρθωτα τον οργανισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ