ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Παπακώστα: Συστήνεται νέος οργανισμός ΕΚΕΨΥΕ

Συνάντηση εργασίας με την επιστημονική υπεύθυνη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης & Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ), Μαρίνα Τερζίδου, είχε την Δευτέρα, η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου.  Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν οι δραστηριότητες και η λειτουργία του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) που είναι αρμόδια για τη λειτουργία του ΕΚΤΕΠΝ.

Παπακώστα: Συστήνεται νέος οργανισμός ΕΚΕΨΥΕ

Επίσης, η Υφυπουργός ενημερώθηκε για ζητήματα που αφορούν στην χρηματοδότηση του Κέντρου, καθώς και για την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων του.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Θεόδωρος Κομματάς, η προϊσταμένη του τμήματος Παραγόντων Κινδύνου και Εξαρτήσεων του Υπουργείου, Σοφία Χατζηδήμου, η Δ/ντρια Προσωπικού του ΕΠΙΨΥ, Ελένη Καββαδία, το μέλος του ΔΣ του ΕΠΙΨΥ, Άννα Κοκκέβη, καθώς και στελέχη της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου.

Στη συνέχεια, η Υφυπουργός συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο των τριών σωματείων των εργαζομένων του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής & Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ) και μέλος του ΔΣ του Κέντρου, Ξενοφών Σαρικάκη, για θέματα που αφορούν στο ρόλο του Κέντρου, στη στελέχωση και στη χρηματοδότησή του.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η σύσταση νέου Οργανισμού του ΕΚΕΨΥΕ, ο οποίος θα ανακατανείμει τις θέσεις εργασίας, προβλέποντας νέες όπου χρειαστεί και ζητήθηκε από τον φορέα να καταθέσει τις προτάσεις του.

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο ψυχίατρος και πρόεδρος της ένωσης γιατρών ΕΚΕΨΥΕ, Στεφανος Κούλης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ψυχολόγων του ΕΚΕΨΥΕ, ψυχολόγος, Ανδρούλα Ηλία, και από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, η προϊσταμένη της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας, Μαρία Καμμένου και η προϊσταμένη του Τμήματος εξωνοσοκομειακής προστασίας του Υπουργείου, Δήμητρα Σιακωτού.