ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Ένα διαφορετικό σεμινάριο για τον...πολύχρωμο εαυτό μας

Σεμινάριο Αυτογνωσίας και Προσωπικής Ανάπτυξης μέσα από τα Εικαστικά, πραγματοποιεί η Ψυχοθεραπευτήρια και Δραματοθεραπεύτρια κυρία Αντιγόνη Χριστοφόρου με τίτλο: «Συνομιλώντας με τη γλώσσα της ζωγραφικής- Ο πολύχρωμος εαυτός μου».

Ένα διαφορετικό σεμινάριο για τον...πολύχρωμο εαυτό μας

Το σεμινάριο απευθύνεται:

• σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, γονείς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, καθηγητές εικαστικών, φοιτητές καλών τεχνών, καλλιτέχνες, ειδικούς θεραπευτές και σε όσους επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με την εφαρμογή της εικαστικής θεραπείας, • σε όλους όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με ψυχοθεραπευτικές ομάδες ή ομάδες εκπαίδευσης, • σε φοιτητές και επαγγελματίες.

Περιγραφή: Η θεραπευτική προσέγγιση μέσα από την τέχνη αναγνωρίζει τα προϊόντα των καλλιτεχνικών διεργασιών, το περιεχόμενο και τους συνειρμούς πάνω σ' αυτά, σαν καθρέφτες των ικανοτήτων, της προσωπικότητας και των ενδιαφερόντων του ανθρώπου. Δεν έχει περιορισμούς. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Επίσης δεν απαιτεί κανένα ιδιαίτερο ταλέντο στη ζωγραφική. Το μόνο που χρειάζεται, είναι η θέληση να χρησιμοποιήσει κάποιος τα υλικά για να εκφραστεί.

Ο χρόνος της συνεδρίας μοιράζεται ανάμεσα στη δημιουργία και στη συζήτηση πάνω σε αυτά που δημιούργησε το άτομο ή η ομάδα. Κάποιες από τις δυνατότητες που προσφέρει αυτή η διαδικασία είναι οι εξής:

- Επεξεργασία ζητημάτων που αφορούν στην εικόνα του εαυτού.
- Διαχείριση του άγχους μέσω της χαλάρωσης, της απελευθέρωσης και της ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης.
- Διευκόλυνση της διαπροσωπικής επικοινωνίας καθώς τα μέλη αλληλεπιδρούν, συνεργάζονται κι εκφράζουν τα συναισθήματά τους.
- «Εικονογράφηση» της προσωπικής ιστορίας, ανάπτυξη (ή επανόρθωση) της ιστορικότητας του ατόμου και ενίσχυση της αίσθησης ενιαίας ταυτότητας μέσα στο χρόνο. (Σημαντική σε φάση αλλαγών, απωλειών, κρίσεων).

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι βιωματικό και για την συμμετοχή σας δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία. Για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και καλτσάκια.

Πληροφορίες
Ημερομηνία Σεμιναρίου: ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015, Ώρες: 11:00π.μ. – 15.00μ.μ.
Θα προσφερθεί καφές και ελαφρύ φαγητό στο διάλλειμα.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Απαραίτητη προϋπόθεση η τηλεφωνική επικοινωνία για την κράτηση θέσης.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2107513474, 6947937632, Email: xrantigoni@yahoo.com

Η τιμή του σεμιναρίου ανέρχεται σε 40 ευρώ.