ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

«O Ηρακλής ανάμεσα στην Αρετή και την Κακία»: Ένα ενδιαφέρον βιωματικό σεμινάριο

Ένα ενδιαφέρον Βιωματικό Σεμινάριο Δραματοθεραπείας με τίτλο «O Ηρακλής ανάμεσα στην Αρετή και την Κακία», πραγματοποιείται το ερχόμενο Σάββατο 28 Μαρτίου.

«O Ηρακλής ανάμεσα στην Αρετή και την Κακία»: Ένα ενδιαφέρον βιωματικό σεμινάριο

Σε αυτή τη δραματοθεραπευτική συνάντηση, όπως αναφέρει ο κ. Γεράσιμος Δεστούνης, Ηθοποιός- Δραματοθεραπευτής με αφορμή τη συγκεκριμένη παραβολή από το μύθο του Ηρακλή ερχόμαστε σε επαφή με βασικούς ρόλους από τον εσωτερικό μας ρεπερτόριο, τον εσωτερικό μας θίασο.
Η εκλογή, δεν είναι πάντα εύκολη ανάμεσα στα εξωτερικά ερεθίσματα και τις εσωτερικές φωνές ώστε να πάρουμε τη σωστότερη απόφαση για τον εαυτό μας. Με τη βοήθεια του αρχετύπου ήρωα Ηρακλή, θα δοθεί ο χώρος να διερευνηθούν οι τρόποι που παίρνουμε αποφάσεις αλλά και τα διλήμματα που τις ακολουθούν.

Ποιος ρόλος αποφασίζει τελικά; Ποιος ρόλος ελέγχει; Τι είναι καλύτερο για τον εαυτό; Με αυτά τα ερωτήματα και με όσα άλλα αναδυθούν, θα ασχοληθούμε σε αυτό το σεμινάριο δίνοντας τη δυνατότητα για σκέψεις και δράσεις προχωρώντας σε αυτό το ταξίδι αυτογνωσίας με σκοπό να εξερευνηθούν περιοχές έτοιμες να αποκαλύψουν τους θησαυρούς τους. Η εξερεύνηση του εαυτού με δημιουργικό τρόπο καθώς και η επεξεργασία προσωπικών θεμάτων με τη βοήθεια δραματοθεραπευτικών τεχνικών παραμένει ο στόχος της συνάντησης.

Η δραματοθεραπεία είναι μία ολιστική μέθοδος ψυχοθεραπείας που μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Πολλά συναισθήματα, τα οποία δεν μπορούν να εκφραστούν σε λόγο, με τη βοήθεια της δραματοθεραπείας παίρνουν μορφή και έτσι δύναται η λεκτικοποίησή τους. Με τον τρόπο αυτό ανακαλύπτουμε ότι κανείς δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην αλλαγή και την εξέλιξη μας εκτός από τον ίδιο μας τον εαυτό.
Στη συνάντηση δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη εμπειρία στη δραματοθεραπεία και απευθύνεται σε ενήλικους ανθρώπους που θεωρούν ότι η χαρά είναι δικαίωμα και όχι «γενναία» επιθυμία των λίγων.

Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής:
Σάββατο : 28/3/15. Ώρα: 17.00. -21.00
Για περισσότερες πληροφορίες : 6977083583
Γεράσιμος Δεστούνης, Ηθοποιός- Δραματοθεραπευτής

destounis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ