ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Πάνω από τους μισούς γονείς δε μιλούν στα παιδιά τους για τα προβλήματα ψυχικής υγείας

Πάνω από το 50% των γονιών δε μιλούν ποτέ στα παιδιά τους για το άγχος ή την κατάθλιψη, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από μία νέα βρετανική δημοσκόπηση, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας «Time to Change» που διεξάγεται στην Αγγλία για τα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Πάνω από τους μισούς γονείς δε μιλούν στα παιδιά τους για τα προβλήματα ψυχικής υγείας

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που δόθηκαν, βασική αιτία είναι ότι οι γονείς δεν πιστεύουν ότι χρειάζεται να το κάνουν. Αναλυτικά:

- Το 55% των γονέων δήλωσαν ότι ουδέποτε έχουν συζητήσει με τα παιδιά τους για την ψυχική υγεία

- Το 20% υποστήριξαν ότι δεν ξέρουν πως να εγείρουν το θέμα

- Το 45% θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουν τέτοια συζήτηση

«Τα προβλήματα ψυχικής υγείας αποτελούν κοινή εμπειρία για τρία παιδιά σε κάθε σχολική αίθουσα και επομένως πρέπει να πάψουν να αποτελούν θέμα-ταμπού στο σπίτι, το σχολείο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους ευρύτερους κοινωνικούς κύκλους», δήλωσε η επικεφαλής της εκστρατείας Σου Μπέικερ.

Η νέα δημοσκόπηση διεξήχθη σε 1.100 γονείς με παιδιά ηλικία 6 έως 18 ετών, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατεία «Time to Change» που διεξάγεται στην Αγγλία για τα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Την εκστρατεία πραγματοποιούν οι δύο κορυφαίοι οργανισμοί ψυχικής υγείας της Βρετανίας, οι Mind και Rethink Mental Illness, με χρηματοδότη το βρετανικό υπουργείο Υγείας και στόχο να σπάσουν το στίγμα και τις διακρίσεις που ακόμα και στη σημερινή εποχή συνοδεύουν τα ψυχικά νοσήματα.