ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Φέτος τα Χριστούγεννα κάνατε τα σωστά δώρα στους αγαπημένους σας; Δείτε το!

Τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική περίοδος για να κάνουμε δώρα στα αγαπημένα μας πρόσωπα! Η επιλογή τους είναι άλλοτε εύκολη και άλλοτε δύσκολη. Έχετε αναρωτηθεί, όμως, ποτέ εάν τελικά επιλέξατε το σωστό δώρο για το... σωστό άτομο;

 

 

 

Φέτος τα Χριστούγεννα κάνατε τα σωστά δώρα στους αγαπημένους σας; Δείτε το!

Μια μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητές στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Κορνέλ και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Consumer Psychology δείχνει όμως ότι πρέπει να επιλέγουμε άλλου είδους δώρα για να ευχαριστήσουμε πραγματικά συγγενείς και φίλους.

Οι ερευνητές συνιστούν να δωρίζουμε εμπειρίες και όχι υλικά αγαθά όπως ηλεκτρονικά παιχνίδια, ρούχα ή αξεσουάρ, καθώς η κίνηση αυτή κάνει τόσο αυτόν που δίνει όσο και αυτόν που λαμβάνει το δώρο πιο ευτυχή.

«Ένας από τους πολλούς λόγους που κάνουμε δώρα είναι για να έρθουμε πιο κοντά στο άτομο που δίνουμε το δώρο», δηλώνει ο ερευνητής Amit Kumar από το Κορνέλ, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου, συμπληρώνοντας πως «τα χρήματα που διαθέτουμε για να χαρίσουμε μια εμπειρία, παρά ένα αντικείμενο, είναι πολύ πιο πιθανό να εξυπηρετήσουν αυτό το σκοπό».

Ένα τέτοιο ξεχωριστό δώρο, είτε συμμετέχουμε και εμείς σε αυτό είτε όχι, μας δίνει επίσης την ευκαιρία να συζητήσουμε μετά τις εντυπώσεις που προέκυψαν, ενισχύοντας τους δεσμούς μας με τον αποδέκτη.

Αν δεν μπορείτε να σκεφτείτε τι δώρο-εμπειρία να χαρίσετε στους αγαπημένους σας, μερικές ιδέες είναι οι εξής: μια συνδρομή στο γυμναστήριο ή σε κάποιο κύκλο μαθημάτων (π.χ. γιόγκα, πιλάτες), ένα μανικιούρ ή ένας καθαρισμό προσώπου, ένα χαλαρωτικό μασάζ, ένα γεύμα σε εστιατόριο, μαθήματα μαγειρικής, εισιτήρια για μια συναυλία ή θεατρική παράσταση, εισιτήρια για ένα πάρκο αναψυχής ή μια εκδρομή.

Διαβάστε επίσης:

Κουτάβια και Χριστούγεννα: Δάκρυα και χαμόγελα σε ένα βίντεο!

Μελέτη: Γιατί η μύτη του Ρούντολφ είναι κόκκινη

Οι συμβουλές των ειδικών για πιο σέξι Χριστούγεννα!