ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

«Τα δικαιώματα σε κρίση» - Πανελλήνια συνάντηση για την ψυχική υγεία

Διήμερη πανελλήνια συνάντηση για τα δικαιώματα στο χώρο της ψυχικής υγείας πραγματοποιείται σήμερα και αύριο από την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (ΕΚΨ&ΨΥ) στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

«Τα δικαιώματα σε κρίση» - Πανελλήνια συνάντηση για την ψυχική υγεία

Στόχος της συνάντησης είναι να φέρει στο ίδιο τραπέζι εκπροσώπους από το χώρο της ψυχικής υγείας, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Πολιτείας για να μοιραστούν εμπειρίες και προβληματισμούς γύρω από καίρια ζητήματα που ταλανίζουν το χώρο των δικαιωμάτων στην ψυχική υγεία.

Ακούσια νοσηλεία, άρθρο 69-ακαταλόγιστοι, δικαστική συμπαράσταση, θέματα εργασιακά, προνοιακά, επιδοματικά και συνταξιοδοτικά θα τεθούν στο επίκεντρο ενός ζωντανού διαδραστικού διαλόγου.

Θα συζητηθούν επίσης προτάσεις με βάση τα κενά που αναδείχθηκαν μέσω του προγράμματος «Πλατφόρμα Δράσης για τα Δικαιώματα στην Ψυχική Υγεία» στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιείται η διοργάνωση.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) και το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων (ΙΨΥΠΕ).

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.