ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Ποιες νύχτες είναι πιο πιθανό να δείτε εφιάλτη;

Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε δυσάρεστα και να δυσκολεύουν τον ύπνο, ενώ όπως φαίνεται, μπορεί να επηρεάσουν και τα όνειρά σας.

Ποιες νύχτες είναι πιο πιθανό να δείτε εφιάλτη;

Ο Δρ. Neil Stanley, πρώην πρόεδρος του British Sleep Society, εξήγησε πώς ακριβώς η θερμότητα αυξάνει τις πιθανότητες να δείτε έναν εφιάλτη.

«Για να κοιμηθούμε καλά, πρέπει να μειώσουμε κατά έναν βαθμό την εσωτερική θερμοκρασία του σώματός μας, που κυμαίνεται γύρω στους 37 °C. Συνήθως, αυτό συμβαίνει μέσω του προσώπου, που βρίσκεται έξω από το πάπλωμα. Ωστόσο, αν κοιμάστε σε ένα δωμάτιο που είναι πολύ ζεστό, η θερμοκρασία του σώματος δεν μπορεί να μειωθεί και ο ύπνος γίνεται δύσκολη υπόθεση», αναφέρει.

Αν ο ύπνος σας διαταράσσεται συχνά με αποτέλεσμα να μην ξεκουράζεστε αρκετά, προκαλείται μεγαλύτερη εγκεφαλική δραστηριότητα. Κάτι τέτοιο θα σας οδηγήσει στο να βιώσετε μία φάση ύπνου που ονομάζεται REM, καθιστά τα όνειρα πιο ζωντανά και σας επιτρέπει να τα θυμάστε πιο έντονα. Μπορεί επίσης να κάνει τα όνειρα να γίνουν πιο δυσάρεστα, οδηγώντας σε εφιάλτες.

Ο Δρ. Stanley σχολίασε επίσης ότι ο ύπνος στη σωστή θερμοκρασία μπορεί να συμβάλλει στον περιορισμό του ροχαλητού και την πρόληψη άλλων διαταραχών όπως η υπνική άπνοια.

Πηγή: mirror.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Τι είναι τελικά οι εφιάλτες; Οι επιστήμονες απαντούν...