ΥΓΕΙΑ

Η πολλή τεστοστερόνη αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ υποστηρίζουν ότι τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης οδηγούν στην περιορισμένη αντίδραση του ανδρικού οργανισμού στο εμβόλιο της γρίπης.
Η πολλή τεστοστερόνη αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ υποστηρίζουν ότι τα υψηλά επίπεδα
τεστοστερόνης
οδηγούν στην περιορισμένη αντίδραση του ανδρικού οργανισμού στο εμβόλιο της γρίπης .




Η μελέτη που πραγματοποίησαν έδειξε πως οι άνδρες με μεγάλες ποσότητες τεστοστερόνης στον οργανισμό τους δεν παράγουν αρκετά αντισώματα μετά τον εμβολιασμό σε σύγκριση με τους άνδρες με λιγότερη τεστοστερόνη ή τις γυναίκες.




Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς σε κάθε είδους λοιμώξεις, όμως τα αίτια του φαινομένου παρέμεναν άγνωστα. Η νέα μελέτη μπορεί να εξηγεί εν μέρει την αδυναμία του ανδρικού ανοσοποιητικού.




Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι η τεστοστερόνη επεμβαίνει στη λειτουργία ορισμένων γονιδίων, με αποτέλεσμα τη μειωμένη αντίδραση του ανοσοποιητικού ενάντια στους παθογόνους μικροοργανισμούς.




Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην επισκόπηση της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών Proceedings of the National Academy of Sciences και είναι η πρώτη που αποδεικνύει τη σχέση της υψηλής τεστοστερόνης με το αδύναμο ανοσοποιητικό.