ΥΓΕΙΑ

Προσοχή! Η επικίνδυνη συνήθεια που κάνουμε στην παραλία και απειλεί την υγεία μας

Οι αυξημένες θερμοκρασίες κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όπως είναι φυσικό, μας ωθούν σε παραλίες και πισίνες για να δροσιστούμε.

Προσοχή! Η επικίνδυνη συνήθεια που κάνουμε στην παραλία και απειλεί την υγεία μας

Ωστόσο, αν δεν προσέξουμε, διατρέχουμε σοβαρό κίνδυνο μόλυνσης εξαιτίας μιας συνήθειας που κάνουμε όλοι και δεν το συνειδητοποιούμε.

Αυτή δεν είναι άλλη από το να εξακολουθούμε να φοράμε το βρεγμένο μαγιό για αρκετές ώρες μετά την τελευταία βουτιά στο νερό. Και αν καθόμαστε όλο αυτό το διάστημα στον ήλιο (κάτι που ούτως ή άλλως πρέπει να αποφεύγουμε) και το μαγιό στεγνώσει γρήγορα, τότε ο κίνδυνος περιορίζεται.

Πολλές φορές, ωστόσο, άντρες και γυναίκες μένουν για ώρες φορώντας το βρεγμένο μαγιό (π.χ. καθώς πηγαίνουν σε μια κοντινή ταβέρνα να φάνε) ή κάθονται απλά στην σκιά και το μαγιό δεν στεγνώνει γρήγορα.

Σε αυτή την περίπτωση εγκυμονεί ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μόλυνση στην ευαίσθητη περιοχή των γεννητικών οργάνων, κάτι που είναι ακόμα πιο επικίνδυνο για τις γυναίκες.

Βακτήρια και άλλοι μικροοργανισμοί αναπτύσσονται με φυσικό τρόπο υπό συνθήκες υγρασίας, όπως αυτές που δημιουργεί το νωπό μαγιό. Η ανατομία των ανδρών τους προστατεύει περισσότερο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχουν και αυτοί πρόβλημα κάποιας δερματικής πάθησης.

Στις γυναίκες, το όξινο περιβάλλον που δημιουργεί με φυσικό τρόπο ο οργανισμός στην περιοχή του αιδοίου το προστατεύει από την παρουσία βακτηρίων. Η ευαίσθητη αυτή ισορροπία στο pH της περιοχής (όξινο) μπορεί να διαταραχθεί κατά τις ημέρες της περιόδου ή αν η γυναίκα παίρνει αντισυλληπτικά χάπια ή κάποια άλλη φαρμακευτική αγωγή.

Την ίδια στιγμή, η επιπλέον υγρασία στην περιοχή από το νωπό μαγιό ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων. Είναι ο ίδιος λόγος που δεν πρέπει να μένει κανείς με νωπά εσώρουχα μετά από σωματική άσκηση ή/και εφίδρωση.

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η επικίνδυνη "νόσος των σαλιγκαριών" που εξελίσσεται σε επιδημία

Αυτά είναι τα ιδανικά ελαφρά γεύματα πριν το μπάνιο στην θάλασσα

Τι να κάνετε αν πατήσετε αχινό

Τρία σημεία που παραμελείτε να βάλετε αντηλιακό