ΥΓΕΙΑ

Πέντε απλά τεστ υγείας που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι

Δεν είναι ανάγκη να περιμένετε να επισκεφθείτε τον γιατρό σας, για να μάθετε αν κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό σας.

Πέντε απλά τεστ υγείας που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι

Κάντε αυτά τα απλά "τεστ", τα οποία από την άνεση του σπιτιού σας θα σας παρέχουν ενδείξεις για το αν οφείλετε να ανησυχείτε για την υγεία σας.

Γεύση

Βάλτε μπλε χρωστική ουσία (από εκείνες που χρησιμοποιούνται στην ζαχαροπλαστική για τον χρωματισμό των γλυκών) σε μια μπατονέτα και απλώστε τη πάνω στη γλώσσα σας. Με ένα μεγεθυντικό φακό, μετρήστε τον αριθμό των μικρών μπλε κουκκίδων (υποδοχείς γεύσης) κοντά στο μπροστινό μέρος της γλώσσας σας. Εάν υπάρχουν περισσότερες από 20 μπλε κουκκίδες, έχετε μια πολύ καλή αίσθηση της γεύσης, σε τέτοιο βαθμό ώστε να θεωρείται ακόμα και "υπερβολική" και αυτό μπορεί να είναι ανησυχητικό. Αυτή η ιδιαίτερα αυξημένη ικανότητα γεύσης μπορεί να συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου.

Διατήρηση των υγρών

Με τον αντίχειρά σας, πιέστε σταθερά προς τα κάτω σε τρία με τέσσερα σημεία στα πόδια σας. Μήπως οι περιοχές παραμένουν λευκές για παραπάνω δευτερόλεπτα από το κανονικό (πάνω από 2''-3'') αφού αφαιρέσετε τον αντίχειρά σας; Αν ναι, έχετε κατακράτηση υγρών -ειδικά αν οι αστράγαλοι και τα γόνατα σας να φαίνονται επίσης πρησμένα. Για να διορθωθεί αυτό προσπαθήστε να μειώσετε την ποσότητα του αλατιού στη διατροφή σας και περιορίστε τις επεξεργασμένες τροφές. Επίσης, το πόσιμο νερό μπορεί να σας βοηθήσει να αποτοξινωθείτε από το νάτριο και να απαλύνετε το πρόβλημα.

Έλλειψη σιδήρου

Απλώστε το χέρι σας με την παλάμη προς τα επάνω και φέρτε τα δάχτυλά σας προς τα πίσω. Η παλάμη σας θα χλωμιάσει, αλλά μήπως το ίδιο συμβαίνει και με τις βαθιές γραμμές του χεριού σας; Αν συμβαίνει αυτό (δηλαδή αν οι γραμμές αυτές του χεριού σας γίνονται λευκές) αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι αναιμίας, η οποία κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκε από την έλλειψη σιδήρου στη διατροφή σας. Ο γιατρός σας θα είναι σε θέση να το επιβεβαιώσει αυτό με μια εξέταση αίματος. Αν είστε αναιμικοί, αυξήστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και πράσινων λαχανικών στην διατροφή σας.

Όραση

Περπατήστε 20 βήματα μακριά από ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Μπορείτε να διαβάσετε τον αριθμό της πινακίδας; Κάθε παραμόρφωση ή θόλωση σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δείτε αρκετά καλά και πρέπει να κάνετε άμεσα τεστ στον οφθαλμίατρό σας.

Λειτουργία των πνευμόνων

Σταθείτε περίπου 30 εκατοστά μακριά από ένα αναμμένο κερί και με το στόμα ανοιχτό εκπνεύστε απότομα για το σβήσετε. Τα καταφέρατε; Εάν όχι, τότε αυτό θα μπορούσε να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι για το άσθμα, ειδικά αν έχετε και άλλα συμπτώματα, όπως ο έντονος βήχας, ειδικά κατά τις βραδινές ώρες. Αν δεν έχετε άλλα συμπτώματα, τότε είναι απλά ένα σημάδι ότι θα πρέπει να βελτιωθεί η γενική φυσική σας κατάσταση.

Διαβάστε επίσης:

Λόξιγκας: Τι τον προκαλεί και 9 τρόποι να τον σταματήσετε

Έμφραγμα: Μάθετε τα σημάδια που σώζουν από το θάνατο!

Τι δείχνει το χρώμα των ούρων για την υγεία σας (χρωματικός πίνακας)

Οι σοβαρές ασθένειες που φαίνονται στα μάτια σας