ΥΓΕΙΑ

Η ιδανική γυμναστική για πρόληψη της… γρίπης!

Ορισμένα είδη γυμναστικής είναι ιδανικά για την καύση του επίμονου λίπους και την αύξηση της μυϊκής μάζας, φαίνεται όμως ότι αποτελούν και εξαιρετικά αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης των εποχικών λοιμώξεων.

Η ιδανική γυμναστική για πρόληψη της… γρίπης!

Ερευνητές από τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικών Ασθενειών του Λονδίνου (LSHTM) μελέτησαν τις καθημερινές συνήθειες 4.800 ανθρώπων και διαπίστωσαν ότι ορισμένοι από αυτούς καταφέρνουν να «αντιστέκονται» στη γρίπη χάρη στο είδος γυμναστικής που έχουν επιλέξει.

Η διαδικτυακή έρευνα αποκάλυψε ότι όσοι κάνουν έντονη γυμναστική τουλάχιστον 2,5 ώρες την εβδομάδα αντιμετωπίζουν κατά 10% μικρότερο κίνδυνο να κολλήσουν γρίπη. Οι ήπιες μορφές άσκησης δε φάνηκε να έχουν αντίστοιχη προστατευτική επίδραση.

Κάθε είδος γυμναστικής ενισχύει το ανοσοποιητικό, ωστόσο παλαιότερη μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση European Journal of Preventative Cardiology είχε δείξει ότι η έντονη γυμναστική είναι πιο αποτελεσματική από την ήπια άσκηση για την ενίσχυση της αερόβιας ικανότητας –δηλαδή της ικανότητας του οργανισμού να προσλαμβάνει οξυγόνο και να το μεταφέρει στους ιστούς του σώματος.

Ο συγκεκριμένος δείκτης φυσικής κατάστασης συνδέεται άμεσα με την ικανότητα του ανοσοποιητικού να αντιστέκεται στις λοιμώξεις.

Διαβάστε επίσης:

Ποιες 5 τροφές πρέπει να αποφύγετε φέτος το χειμώνα