ΥΓΕΙΑ

Γιατί το στήθος της γυναίκας αυξάνεται στην εγκυμοσύνη (vid)

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε με τη βοήθεια μιας ειδικής θερμικής κάμερας, τον τρόπο που το σώμα -και ειδικά το στήθος- μιας γυναίκας αλλάζει κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Γιατί το στήθος της γυναίκας αυξάνεται στην εγκυμοσύνη (vid)

Στις εικόνες που θα δείτε, οι πιο θερμές περιοχές στο σώμα και το στήθος της γυναίκας που συμμετέχει στο βίντεο, έχουν κοκκινωπό χρώμα και εκείνες που έχουν πιο χαμηλή θερμοκρασία έχουν γαλάζιο χρώμα.

Αυτές οι αλλαγές στη θερμοκρασία, όταν το άτομο δεν φοράει ρούχα, ορίζονται από την κυκλοφορία του (ζεστού) αίματος κάτω από την επιδερμίδα και είναι ανάλογες με την διαστολή / συστολή των αιμοφόρων αγγείων. Όταν τα αγγεία διαστέλλονται, περισσότερο αίμα διέρχεται από αυτά και η θερμοκρασία ανεβαίνει.

Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, τα αγγεία στο στήθος της γυναίκας ετοιμάζονται σιγά-σιγά να παίξουν τον ρόλο τους στη διατροφή του βρέφους. Στους πρώτους τρεις μήνες της εγκυμοσύνης, η ραγδαία αύξηση στις ορμόνες της γυναίκας, κάνει τα αιμοφόρα αγγεία στο στήθος της να αυξηθούν σε διάμετρο.

Η συνεπακόλουθη αυξημένη ροή αίματος σε αυτές τις περιοχές παρέχει ολοένα και περισσότερες πολύτιμες ουσίες στους μαστούς για να είναι σε θέση να παράγουν γάλα. Το κάθε στήθος αποτελείται από πολλούς μικροσκοπικούς αδένες, οι οποίοι κατά την εγκυμοσύνη και με τη βοήθεια του αυξημένου αίματος στην περιοχή, «ωριμάζουν» και μεγαλώνουν σε μέγεθος.

Ένας «λαβύρινθος» από μικρές διόδους συνδέει τους αδένες με τα αποθηκευτικά σημεία γάλακτος πίσω από τους νευρώνες του στήθους. Από πολύ νωρίς στην εγκυμοσύνη, οι αδένες αρχίζουν να παράγουν γάλα, γεμίζοντας αυτές τις διόδους / σωλήνες και κάνοντας τα στήθη της γυναίκας ευαίσθητα στην αφή, αλλά και πιο μεγάλα σε μέγεθος.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να κάνετε αυτοεξέταση μαστού (βίντεο)