ΥΓΕΙΑ

Εις σάρκαν μία, Doctoranytime και Karkinaki.gr για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου και τιμώντας το φετινό θέμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ημέρα «Ευχαριστώ που έσωσες τη ζωή μου», το Doctoranytime και το karkinaki.gr, δηλώνουν την αφοσίωσή τους στην κοινή προσπάθεια να ενημερώσουν το κοινό και να εξαλείψουν την άγνοια, το φόβο και την προκατάληψη γύρω από την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών.

Εις σάρκαν μία, Doctoranytime και Karkinaki.gr για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών

Επιχειρώντας να συμβάλλουν στην καλύτερη ενημέρωση, μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινού για ένα ζήτημα ζωής και ελπίδας, στόχος και όραμα του Doctoranytime και του karkinaki.gr είναι να εξασφαλίσουν όλο και περισσότερα δείγματα μυελού των οστών. Έτσι θα υποστηρίξουν έμπρακτα τους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο οποιασδήποτε μορφής, παιδικό ή ενηλίκων, όπως είναι η λευχαιμία και τα λεμφώματα. Με την ευγενική υποστήριξη της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, συνοδοιπόροι σε αυτή την προσπάθεια είναι ο Σύλλογος «ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) «Χάρισε Ζωή».

Κάθε 4 λεπτά, κάποιος άνθρωπος παθαίνει ένα τύπο καρκίνου του αίματος, με συνηθέστερες μορφές τη λευχαιμία και το λέμφωμα. Σε πολλές περιπτώσεις η μεταμόσχευση μυελού των οστών μπορεί να αποτελεί τη μόνη θεραπεία. Λίγοι από εμάς γνωρίζουν ότι οι ασθενείς έχουν μόνο 30 τοις εκατό πιθανότητα να βρουν συμβατό δότη μέσα στην οικογένειά τους. Συνεπώς, θα πρέπει να αναζητήσουν ένα συμβατό δότη από την εθνική και παγκόσμια δεξαμενή μυελού των οστών.

Σκοπός της συνεργασίας είναι να ενισχυθεί η Ελληνική Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που υστερεί σε δότες (περίπου 35.000), με αποτέλεσμα να είναι μονόδρομος η αναζήτηση συμβατών μοσχευμάτων από το εξωτερικό για τους Έλληνες ασθενείς. Η συνεργασία περιλαμβάνει δράσεις μέσα από επισκέψεις σε σχολεία και επιχειρήσεις, διοργάνωση Συνεντεύξεων Τύπου και εκδηλώσεων προσέλκυσης εθελοντών δοτών, καθώς και υποστήριξη δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η καμπάνια εγκαινιάστηκε με μια εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τους ίδιους τους εργαζόμενους του Doctoranytime, στα γραφεία της εταιρείας πριν από λίγες ημέρες.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από το «Χάρισε Ζωή» για το πόσο απλό είναι να γίνει κάποιος εθελοντής δότης και το πώς μια δωρεά μπορεί να σώσει μια ζωή. Όλοι οι εργαζόμενοι έδωσαν δείγμα σιέλου, ενισχύοντας έτσι την εθνική και παγκόσμια δεξαμενή μυελού των οστών. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα εγκαινιάζουμε τη νέα συνεργασία για το μυελό των οστών. Είναι μια δράση που συνάδει πλήρως με το όραμα του Doctoranytime να ανταποκρίνεται με συνέπεια σε πραγματικές ανάγκες των Ελλήνων», όπως δήλωσε η Ιδρύτρια και Γενική Διευθύντρια του Doctoranytime, κυρία Ελευθερία Ζούρου. «Μέσα από αυτή τη συνεργασία, με τη συγκεκριμένη δράση, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα: η δωρεά μυελού των οστών είναι προσφορά ζωής στους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη. Αυτή η προσφορά μας αφορά όλους και όλοι οφείλουμε να δώσουμε το παρών», όπως ανέφερε η Ιδρύτρια του karkinaki.gr, κυρία Μένια Κουκουγιάννη.

Σχετικά με το Doctoranytime

Το Doctoranytime είναι μια καινοτόμος υπηρεσία στο χώρο της υγείας, ένας διαδικτυακός τόπος συνάντησης των γιατρών με τους ασθενείς. Μέσα από τη διαδικτυακή του πλατφόρμα, προσφέρει τη δυνατότητα στον ασθενή να επιλέξει τον κατάλληλο γιατρό για εκείνον αξιολογώντας μια σειρά από πλούσιες πληροφορίες όπως η εμπειρία του γιατρού, οι αξιολογήσεις άλλων ασθενών που τον έχουν επισκεφθεί, το κόστος επίσκεψης, τα ασφαλιστικά ταμεία που δέχεται, το βιογραφικό του κλπ, και ταυτόχρονα του δίνει τη δυνατότητα να κλείσει ραντεβού, anytime, δωρεάν. Η φιλοσοφία του είναι να αλλάζει κάθε τι στο σύστημα υγείας που δεν λειτουργεί υπέρ του ασθενούς.

Σχετικά με το Karkinaki.gr

Το karkinaki.gr είναι μια νέα ιστοσελίδα που φτιάχτηκε με προσωπικό μεράκι και ενδιαφέρον, με θέμα τον παιδικό καρκίνο. Αποτελεί μια πύλη για ασφαλή και έγκυρη ενημέρωση για θέματα σχετικά με τον παιδικό καρκίνο –και όχι μόνο– αλλά και για ανταλλαγή εμπειριών και ερωτήσεων μεταξύ γονέων –και παιδιών– που αντιμετωπίζουν όχι μόνο την ασθένεια αλλά και τη δύσκολη καθημερινότητα και τις πρακτικές ελλείψεις.

Διαβάστε ακόμη:

Καρκίνος του μαστού: Ποιες είναι οι πρώτες ενδείξεις

Όταν ο πόνος μετατρέπεται σε δημιουργία: Μία νέα ιστοσελίδα για τον παιδικό καρκίνο