ΥΓΕΙΑ

Φαγούρα στα γυναικεία γεννητικά όργανα: Τι μπορεί να σημαίνει

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενοχλητικό σύμπτωμα που μπορεί να φέρει τη γυναίκα σε πολύ δύσκολη θέση αν βρίσκεται σε δημόσιο χώρο. Η φαγούρα στην ευαίσθητη περιοχή μπορεί να προκύψει λόγω λοίμωξης, ερεθισμού ή άλλης αιτίας, σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να αντιμετωπίζεται το συντομότερο δυνατό ώστε να απαλλαγεί η γυναίκα από την ανησυχία και τη δυσφορία.

Φαγούρα στα γυναικεία γεννητικά όργανα: Τι μπορεί να σημαίνει

Δείτε μερικές από τις πλέον συνήθεις αιτίες της φαγούρας στα γυναικεία γεννητικά όργανα.

1. Βακτηριακή κολπίτιδα

Η βακτηριακή κολπίτιδα είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής ανάπτυξης των βακτηρίων που ζουν φυσιολογικά στον κόλπο. Εκτός από φαγούρα, η βακτηριακή κολπίτιδα συνοδεύεται από έκκριση δύσοσμων, κιτρινωπών υγρών από τον κόλπο.

2. Κολπικός ερεθισμός

Ο ερεθισμός του κόλπου μπορεί να οφείλεται σε κάποιο σαπούνι, απορρυπαντικό ή ύφασμα. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα, ο ερεθισμός μπορεί να προκύψει ακόμη και από μια φαινομενικά αθώα συνήθεια, όπως η αποτρίχωση με ξυραφάκι.

3. Τριχομονίαση

Η τριχομονίαση, γνωστή επίσης και ως τριχομονάδωση, είναι ένα σύνηθες σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα με τη λήψη αντιβίωσης. Πέραν της φαγούρας, τυπικά συμπτώματα αποτελούν η δυσοσμία του κόλπου, η έκκριση υγρών και ο πόνος στα γεννητικά όργανα.

4. Έρπης γεννητικών οργάνων

Η λοίμωξη των γεννητικών οργάνων από έρπη είναι αποτέλεσμα της μετάδοσης του ιού HSV κατά τη σεξουαλική επαφή. Ο ιός δεν μεταδίδεται απαραίτητα με τη διείσδυση, μπορεί να προκύψει λοίμωξη ακόμη και με την άμεση δερματική επαφή. Χαρακτηριστικό σύμπτωμα του έρπη είναι η εμφάνιση εξανθημάτων στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Διαβάστε επίσης:

Κολπικά υγρά: Τι δείχνουν ανάλογα με το χρώμα τους
Σεξ με περίοδο: Τι πρέπει να προσέχετε
Αφροδίσια νοσήματα: Κανόνες πρόληψης για να μην μολυνθείτε