ΥΓΕΙΑ

Ιός Δυτ. Νείλου: Στην 3η θέση η Ελλάδα σε Ευρώπη και Μεσόγειο

Στην 3η θέση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές και τις μεσογειακέςχώρες κατατάσσεται η Ελλάδα, σε ότι αφορά στις επιπτώσεις του ιού και τακρούσματα της λοίμωξης του Δυτικού Νείλου που μεταφέρεται από τα κουνούπια
Ιός Δυτ. Νείλου: Στην 3η θέση η Ελλάδα σε Ευρώπη και Μεσόγειο

Στην 3η θέση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές και τις μεσογειακέςχώρες κατατάσσεται η Ελλάδα, σε ότι αφορά στις επιπτώσεις του ιού και τακρούσματα της λοίμωξης του Δυτικού Νείλου που μεταφέρεται από τα κουνούπια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου ΠρόληψηςΝοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τα διαπιστωμένα κρούσματα της λοίμωξης μέχρι στιγμής είναι86, εκ των οποίων τα επτά θανατηφόρα.

Κρούσματα λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαντο καλοκαίρι σε 13 χώρες: Κροατία,Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Ρουμανία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Σκόπια, Ισραήλ,Μαυροβούνιο, Ρωσία, Σερβία, Τυνησία, Ουκρανία.

Οι χώρες με την πιο έντονη κυκλοφορία του ιού ήταν η Σερβία, η Ρωσία και η Ελλάδα με βάση τον αριθμό τωνκρουσμάτων (260, 177 και 86αντιστοίχως).

Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμούν ότι λόγω του υγρού καιζεστού καιρού ο ιός θα κυκλοφορεί και την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.