ΥΓΕΙΑ

Χαμόγελο Παιδιού: εξέτασε 24.000 παιδιά σε 10 χρόνια

Σχεδόν 24.000 παιδιά σε 10 χρόνια έχει εξετάσει το Χαμόγελο του Παιδιού, ενώ 303 παιδιά είχε την ευκαιρία να εξετάσει στις Σέρρες το κινητόπολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» το οποίο βρέθηκε στην περιοχή  από τις 14 έως τις 18 Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια, το πολυϊατρείο επισκέφτηκε τη Δράμα από τις 19 έως τις 25Οκτωβρίου όπου και εξέτασε 460 παιδιά.

Χαμόγελο Παιδιού: εξέτασε 24.000 παιδιά σε 10 χρόνια

Τριακόσια τρία παιδιά είχε την ευκαιρία να εξετάσει στις Σέρρες το κινητόπολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» το οποίο βρέθηκε στην περιοχή από τις 14 έως τις 18 Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια, το πολυϊατρείο επισκέφτηκε τη Δράμα από τις 19 έως τις 25Οκτωβρίου όπου και εξέτασε 460 παιδιά.

Παράλληλα, η κινητή Οδοντιατρική Μονάδα του Οργανισμού βρέθηκε στα Δωδεκάνησααπό τις 23 Σεπτεμβρίου έως και τις 27 Οκτωβρίου όπου παρείχε οδοντιατρικέςεξετάσεις σε 200 παιδιά. Συγκεκριμένα, επισκέφτηκε την Κάρπαθο, τη Ρόδο, τοΚαστελόριζο, την Τήλο, την Αστυπάλαια και το Αγαθονήσι. Εξετάστηκαν και183 ενήλικοι κάτοικοι των νησιών λόγω της αδυναμίας τους να επισκεφτούν κάποιονοδοντίατρο!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το2002, όπου έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τηχώρα. Από τις αρχές του 2013 μέχρι και σήμερα, 13.418 παιδιά εξετάστηκαν στηνΚρήτη, την Εύβοια, τα Κύθηρα, το Μαρούσι, τη Δράμα, την Κέρκυρα, τον καταυλισμόΚΙΑΦΑ, το Ίλιον, την Αμοργό, τη Φλώρινα, τα Άγραφα, την Κεφαλονιά, τηΘεσσαλονίκη, τις Σέρρες, τη Δράμα και τα Δωδεκάνησα!

Κινητήριος δύναμη της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μηκερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust.Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοιπόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013 για τον «Ιπποκράτη» και τηνπαροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά.

Ο κ. Μάκης Κοσμάτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Johnson & Johnson ΕλλάςΚαταναλωτικά Προϊόντα δήλωσε: «Το ταξίδι του Ιπποκράτη στις Σέρρες, τη Δράμακαι τα Δωδεκάνησα ολοκληρώθηκε, προσφέροντας ακόμα περισσότερα χαμόγελα σταπαιδιά, με την παροχή δωρεάν προληπτικών εξετάσεων. Είμαστε περήφανοι που ησημαντική αυτή δράση προληπτικής ιατρικής φέρει φέτος τη σφραγίδα της Johnson& Johnson». Επίσης η κυρία ΈρρικαΛαμπριανού, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Johnson & Johnson ΕλλάςΚαταναλωτικά Προϊόντα, σημείωσε: «Η Johnson & Johnson έχει στον πυρήνα τωνπροτεραιοτήτων της την προσφορά στην κοινωνία. Μέσω του Johnson & JohnsonCorporate Citizenship Trust υποστηρίζει σημαντικές πρωτοβουλίες όπως είναι οΙπποκράτης. Με πολύ χαρά βλέπουμε τον αριθμό των παιδιών που εξετάζονται απότον Ιπποκράτη να αυξάνεται σταθερά και να πλησιάζει τον στόχο των 18.000 μέχριτο τέλος του έτους».