ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος: από την θεραπεία της νόσου, στην θεραπεία του ασθενούς

Σήμερα,περισσότερο από ποτέ, αναδεικνύεται η πολυπλοκότητα της θεραπείας του ασθενούςμε καρκίνο, με αποτέλεσμα να είναι επιτακτικός ο συντονισμός περισσότερων απόμια ιατρικών ειδικοτήτων».
Καρκίνος: από την θεραπεία της νόσου, στην θεραπεία του ασθενούς

Με θέμα «Συνδυαστικές Θεραπείες στον Καρκίνο με στόχο τηνΊαση», το Παράρτημα Πάτρας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας διοργάνωσεπρόσφατα τη 2η Μετεκπαιδευτική Συνάντηση για τον Καρκίνο Νοτιοδυτικής Ελλάδας

Διακεκριμένοι έλληνες ομιλητές, παρουσίασαν νεότεραδεδομένα για την αντιμετώπιση διαφόρων μορφών καρκίνου, όπως της κεφαλής –τραχήλου, του πνεύμονα, του τραχήλου της μήτρας, της ουροδόχου κύστης, τουμαστού και του προστάτη. Παράλληλα, εκπρόσωποι ασθενών και εθελοντικώνοργανώσεων, συμμετείχαν στις εργασίες, προκειμένου η μετάδοση των μηνυμάτωνμέσα από τις οργανώσεις προς τους ασθενείς να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένηστα πλαίσια της διεκδίκησης μιας κοινής πορείας προς την ολιστική αντιμετώπισητου καρκίνου.

Οι πρόεδροι της Οργανωτικής και τηςΕπιστημονικής Επιτροπής της Συνάντησης κ. ΑντώνηςΧριστόπουλος και κυρία Αθηνά Ν.Χριστοπούλου με αφορμή τη διοργάνωση τόνισαν: «Οινεότερες εξελίξεις στην Ογκολογία έχουν δείξει ότι έχουμε περάσει από την εποχήτης “θεραπείας της νόσου” στην εποχή της “θεραπείας του ασθενούς”. Σήμερα,περισσότερο από ποτέ, αναδεικνύεται η πολυπλοκότητα της θεραπείας του ασθενούςμε καρκίνο, με αποτέλεσμα να είναι επιτακτικός ο συντονισμός περισσότερων απόμια ιατρικών ειδικοτήτων».

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρείααποτελεί ένα Κοινωφελές Σωματείο, που παρέχειυπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας. Στόχος της είναι η πρόληψη και η έγκαιρηδιάγνωση του καρκίνου, η οποία όπως έχει διαπιστωθεί είναι επιτυχέστερη σεχώρους εκτός των Νοσοκομείων και όταν η προσέγγιση του πολίτη γίνεται στο χώροτης εργασίας ή της κατοικίας του.

H Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και τα παραρτήματά τηςσε πολλές πόλεις της Ελλάδας, σκοπό έχουν να ευαισθητοποιήσουν τους Έλληνεςπολίτες, ώστε να καταφεύγουν συστηματικά σε ετήσιο προληπτικό έλεγχο προςόφελος της υγείας τους και της ποιότητας ζωής τους.