ΥΓΕΙΑ

Αναίμακτη μέθοδος για την κήλη των αθλητών

Αναίμακτα αντιμετωπίζει πλέον  την κήλη  των αθλητών, ομάδα Ελλήνων γιατρών, εφαρμόζοντας μια νέα επαναστατική χειρουργική τεχνική , η οποία ανοίγει καινούριους ορίζοντες στη χειρουργική!
Αναίμακτη μέθοδος για την κήλη των αθλητών

Αναίμακτα αντιμετωπίζει πλέον την κήλη των αθλητών, ομάδα Ελλήνων γιατρών, εφαρμόζοντας μια νέα επαναστατικήχειρουργική τεχνική , η οποία ανοίγει καινούριους ορίζοντες στη χειρουργική!

Η νεα επαναστατική αναίμακτη χειρουργικήτεχνική, που δίνει ολοκληρωμένη και μόνιμη αποκατάσταση της κήλης, καθώς και ταπρώιμα αποτελέσματα της, παρουσιάστηκεπρόσφατα από τους Έλληνες γιατρούς στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρθροσκόπησης καιΧειρουργικής Γόνατος στο Τορόντο του Καναδά.

Επικεφαλής της Ομάδας των Ελλήνων επιστημόνων ήταν ο ΟρθοπεδικόςΧειρουργός- ειδικός στις Αθλητικές Κακώσεις Δρ Σταύρος Αλευρογιάννης, οοποίος περιέγραψε για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο, πλήρως αρθροσκοπικήτεχνική διατομής των προσαγωγών σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές , με άριστααποτελέσματα.

"Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενικήνάρκωση. Ο ασθενής μπαίνει στο χειρουργικό τραπέζι σε ειδική θέση καιτοποθετείται αρθροσκόπιο πάνω από το μακρό προσαγωγό μυ κοντά στην έκφυσή του»ανέφερε ο Δρ Αλευρογιάννης.

«Με ειδικά αρθροσκοπικά εργαλεία, συνέχισε οΈλληνας επιστήμονας, γίνεται ελεγχόμενη διατομή του τένοντα, ενώ αποσυμφορείταιταυτόχρονα η περιοχή έκφυσης του από τοκόκκαλο της λεκάνης».

Ηδιάρκεια της επέμβασης δεν ξεπερνά τα 15 λεπτά σε κάθε πλευρά του σώματος. Μετη νεα επαναστατική χειρουργική τεχνική δεν τοποθετείταιμεταλλικό πλέγμα ή άλλο ξένο σώμα στην κοιλιακή χώρα του αθλητή, ο οποίος άμεσακινητοποιείται και αυτοεξυπηρετείται . Αμέσως μετά την ανάνηψη περπατάει χωρίς πατερίτσες .

Η εφαρμογή της νέας επαναστατικής χειρουργικήςτεχνικής δεν απαιτεί νοσηλεία στο νοσοκομείο, ο αθλητής επιστρέφει σπίτι τουμετά την επέμβαση και δεν υπάρχουν επιπλοκές. Δεν απαιτείται αφαίρεση ραμμάτων.

Οαθλητής από την επόμενη ημέρα ξεκινά ειδικό ελεγχόμενο πρωτόκολλο φυσιοθεραπευτικήςαποκατάστασης.

"Όλοι οι αθλητές μας επέστρεψαν υγιείς στο προ της κάκωσης επίπεδο αθλητικήςδραστηριότητας» συμπλήρωσε ο Δρ Αλευρογιάννης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομάδας των Ελλήνωνεπιστημόνων η περίοδος της αποθεραπείας και αποχής από τις προπονήσεις διαρκείαπό 36 μέχρι 41 ημέρες.

Κανένας από τους αθλητές δεν χρησιμοποίησεπαυσίπονα μετά την επέμβαση. Η κλίμακα του πόνου βελτιώθηκε από 7.1προεγχειρητικά σε 1.8 μετεγχειρητικά. Σε ερώτηση αν θα ξαναέκαναν την ίδιαεπέμβαση, αν απαιτούνταν, όλοι απάντησαν θετικά.

«Ακόμη και αυτοί που είχαν προεγχειρητικάενοχλήσεις και στους κοιλιακούς μύες, θεραπεύτηκαν πλήρως από συμπτώματα, 20ημέρες μετά την επέμβαση και αυτό επιβεβαιώνει την αρχική μας θεωρία περί" αποσυμπίεσης" των οστών της λεκάνης στην περιοχή της ηβικήςσύμφυσης για την οριστική θεραπεία του συνδρόμου" κατέληξε ο ΔρΑλευρογιάννης. Ηεπέμβαση καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ιδιωτικές ασφάλειες.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΗΛΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Η"κήλη" των αθλητών, ή πόνος στη βουβωνική χώρα, ή σύνδρομο κοιλιακώνπροσαγωγών , ή "αθλητική κήλη", είναι μια συχνή κάκωση στους αθλητές,ιδιαίτερα σε αυτούς που λαμβάνουν μέρος σε αθλήματα που απαιτούν στροφή τουκορμού, απότομες και ξαφνικές αλλαγές κατεύθυνσης του σώματος, ή κίνηση σε παράλληλομε το σώμα επίπεδο. Αυτές οι κακώσεις χαρακτηρίζονται από επίμονο άλγος στηνπεριοχή της βουβωνικής χώρας και της ηβικής σύμφυσης και οδηγούν τους αθλητέςσε παρατεταμένη αποχή από την άθληση, διακοπή σταδιοδρομίας για τουςεπαγγελματίες αθλητές αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά ενώ συχνά απαιτούνχειρουργική αντιμετώπιση για την αποκατάστασή τους.

Στατιστικά η πάθηση αντιστοιχεί στο 2-8% όλων των αθλητικών κακώσεων,στο 13% σε αυτούς που παίζουν ποδόσφαιρο, ενώ τουλάχιστον 58% όσων ασχολούνταιεπαγγελματικά με το ποδόσφαιρο, αναφέρουν από το ιστορικό τους τουλάχιστον έναεπεισόδιο με συμπτώματα παρόμοια αυτών του συνδρόμου.

Στηνπραγματικότητα κατά τη φυσική εξέταση δεν υπάρχει αληθινή κήλη , αλλά τασυμπτώματα μιμούνται τη βουβωνοκήλη που όλοι γνωρίζουμε. Η διαφορική διάγνωσηπεριλαμβάνει ποικίλες παθολογικές καταστάσεις στη βουβωνική περιοχή και ταισχία, τις περισσότερες φορές όμως ηπάθηση αφορά την περιοχή της ηβικής σύμφυσης, πάνω από τα γεννητικά όργανα, στασημεία πρόσφυσης των κοιλιακών και προσαγωγών μυών.

Αν καισυχνά αναφέρεται από το ιστορικό τουασθενούς, οξύς τραυματισμός είτε στους κοιλιακούς ή/και στους προσαγωγούς μύεςκατά τη διάρκεια της ενασχόλησης με τα σπορ, δεν είναι σπάνια η προοδευτικήεμφάνιση πόνου, χωρίς σημαντικό τραυματισμό, με προοδευτική επιδείνωση τωνσυμπτωμάτων .

Γιατροί ομάδων και φυσιοθεραπευτές,κινησιολόγοι, γυμναστές και προπονητές, αθλίατροι, χειρουργοί κοιλιάς καιορθοπαιδικοί χειρουργοί με εξειδίκευση τις αθλητικές κακώσεις, ασχολούνταικαθημερινά με το πρόβλημα.

Ησυντηρητική θεραπεία, με φυσιοθεραπεία και διατατικές ασκήσεις προσαγωγών,αποτελεί μέθοδο εκλογής στα αρχικά στάδια του συνδρόμου, με τη χειρουργικήθεραπεία να περιλαμβάνει πλήθος επεμβατικών μεθόδων από συρραφή κήλης, διατομήπροσαγωγών, αποκατάσταση του οπισθίου τοιχώματος του βουβωνικού πόρου μέχρι καιλαπαροσκοπική τοποθέτηση πλέγματος εσχάτως.