ΥΓΕΙΑ

Εθνικό Σχέδιο για Παχυσαρκία: αλλάξτε τις πεποιθήσεις των παιδιών

Με τη συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και τηςΕυρωπαϊκή Ένωσης, το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π.& Α.Κυριακού»  υλοποιεί το πρόγραμμα“Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία: Αποτύπωση, Πρόληψη καιΑντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας – Δράσεις για την Άσκηση και την ΥγιεινήΔιατροφή»
Εθνικό Σχέδιο για Παχυσαρκία: αλλάξτε τις πεποιθήσεις των παιδιών

Με τη συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και τηςΕυρωπαϊκή Ένωσης, το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π.& Α.Κυριακού» υλοποιεί το πρόγραμμα“Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία: Αποτύπωση, Πρόληψη καιΑντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας – Δράσεις για την Άσκηση και την ΥγιεινήΔιατροφή».

Η Εναρκτήρια Ημερίδα του Προγράμματος με θέμα «Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας» θαπραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 20Νοεμβρίου στις 17:00 μ.μ., στηναίθουσα Μακεδονία του ξενοδοχείου Divani Caravel.

Αντικείμενοτου προγράμματος είναι η υλοποίηση δράσεων αγωγής και προαγωγής της υγείας τουπαιδικού πληθυσμού σε όλη την επικράτεια. Το πρόγραμμα έχει χωριστεί σε δύοφάσεις εκ των οποίων η πρώτη ολοκληρώθηκε και αφορούσε στην εκπόνηση σε πανελλαδικό επίπεδο επιδημιολογικής μελέτης γιατην καταγραφή του επιπολασμού της παιδικής παχυσαρκίας και τη διαφοροποίησήτου ανάλογα με το φύλο και την ηλικιακή ομάδα ανά περιφέρεια της χώρας, ενώ η δεύτερη φάση βρίσκεται σε εξέλιξη καιαφορά σε εξάμηνη παρέμβαση σε 85 σχολεία με κύριο στόχο την αλλαγή των στάσεων καιτων πεποιθήσεων που έχουν τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί για τη σωστή διατροφή και την άσκηση.

Για το Σχεδιασμό, το Περιεχόμενο και τους Στόχουςτου Προγράμματος θα μιλήσει ο Συντονιστής Διευθυντής του ΕνδοκρινολογικούΤμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», κ. Στέφανος Μιχαλάκος, καθώς και τα μέλη της επιστημονικής ομάδας.