ΥΓΕΙΑ

Ημερίδα για την Παιδική Παχυσαρκία στο Caravel

Ημερίδα με θέμα  «Πρόληψη και Αντιμετώπιση της ΠαιδικήςΠαχυσαρκίας»,  για την πράξη «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη ΔημόσιαΥγεία: Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας – Δράσεις για τηνΆσκηση και την Υγιεινή Διατροφή» πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στις 5 στοξενοδοχείο Caravel.
Ημερίδα για την Παιδική Παχυσαρκία στο Caravel

Ημερίδα με θέμα «Πρόληψη και Αντιμετώπιση της ΠαιδικήςΠαχυσαρκίας», για την πράξη «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη ΔημόσιαΥγεία: Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας – Δράσεις για τηνΆσκηση και την Υγιεινή Διατροφή» πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στις 5 στοξενοδοχείο Caravel.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείταιαπό την Ευρωπαϊκή Ένωση και το υπουργείο Υγείας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Νοσοκομείο ΠαίδωνΑθηνών «Π.&Α. Κυριακού», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και τηνέγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αντικείμενο τουπρογράμματος είναι η υλοποίηση δράσεων αγωγής και προαγωγής της υγείας τουπαιδικού πληθυσμού σε όλη την επικράτεια. Το πρόγραμμα έχει χωριστεί σε δύοφάσεις εκ των οποίων η πρώτη ολοκληρώθηκε και αφορούσε στην εκπόνηση σεπανελλαδικό επίπεδο επιδημιολογικής μελέτης για την καταγραφή του επιπολασμούτης παιδικής παχυσαρκίας και τη διαφοροποίησή του ανάλογα με το φύλο και τηνηλικιακή ομάδα ανά περιφέρεια της χώρας, ενώ η δεύτερη φάση βρίσκεται σεεξέλιξη και αφορά σε εξάμηνη παρέμβαση σε 85 σχολεία με κύριο στόχο τηναλλαγή των στάσεων και των πεποιθήσεων που έχουν τα παιδιά, οι γονείς και οιεκπαιδευτικοί για τη σωστή διατροφή και την άσκηση.