ΥΓΕΙΑ

SOS από την Ενωση Πνευμονολόγων

Τονκώδωνα του κινδύνου κρούουν οι Πνευμονολόγοι μπροστά στο ενδεχόμενο νααπογυμνωθούν  οι μονάδες υγείας απόγιατρούς της ειδικότητας τους.

 

Οιπνευμονολόγοι, τονίζουν ότι την περίοδο του χειμώνα το  70% των ασθενών που προσέρχονται στα ιατρεία,αφορά σε παθήσεις του αντικειμένου τους
SOS από την Ενωση Πνευμονολόγων

Τονκώδωνα του κινδύνου κρούουν οι Πνευμονολόγοι μπροστά στο ενδεχόμενο νααπογυμνωθούν οι μονάδες υγείας απόγιατρούς της ειδικότητας τους.

Οιπνευμονολόγοι, τονίζουν ότι την περίοδο του χειμώνα το 70% των ασθενών που προσέρχονται στα ιατρεία,αφορά σε παθήσεις του αντικειμένου τους.

Μεανοικτή επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας, η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας τονίζει πως «η παρουσία Πνευμονολόγων, είτε με τη μορφήστελέχωσης δημόσιων δομών ή και με τη μορφή συνεργασίας ελεύθερωνεπαγγελματιών, είναι επιβεβλημένη δεδομένου ότι οι Λοιμώξεις του αναπνευστικού,η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π.), ο Καρκίνος του πνεύμονα και ηΦυματίωση, βρίσκονται ανάμεσα στις 10 πρώτες κύριες αιτίες θανάτου, ενώ άλλεςασθένειες όπως το άσθμα είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζονται και ναπαρακολουθούνται από Πνευμονολόγους».

ΗΈνωση τονίζει επίσης μεταξύ άλλων στηνεπιστολή της πως «ο Πνευμονολόγος λόγωτης εμπειρίας του και της εκπαίδευσής του, περιορίζει την άσκοπη χρήση φαρμάκων(αντιβιοτικά) πράγμα που αποτελεί κύριο στοιχείο στην ορθή οικονομική πολιτικήγια περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, ενώ ταυτόχρονα υποδεικνύει τη σωστή θεραπευτικήαγωγή»