ΥΓΕΙΑ

Αυτές είναι οι πιο παράξενες εγκεφαλικές διαταραχές

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι αναμφίβολα συναρπαστικός. Η λειτουργία του αποτελεί μυστήριο ακόμη και για τους κορυφαίους επιστήμονες και μπορεί να οδηγήσει στα πιο παράδοξα φαινόμενα.

Αυτές είναι οι πιο παράξενες εγκεφαλικές διαταραχές

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι αναμφίβολα συναρπαστικός.


Η λειτουργία του αποτελεί μυστήριο ακόμη και για τους κορυφαίουςεπιστήμονες και μπορεί να οδηγήσει στα πιο παράδοξα φαινόμενα.


Δείτε ποιες είναι οι πιο παράξενες εγκεφαλικές διαταραχέςκαι πώς εκδηλώνονται.


Το Σύνδρομο του πτώματος

Είναι γνωστό και ως Σύνδρομο Cotard. Ο ασθενής πιστεύει ότιέχει πεθάνει, ακόμη κι αν οι γύρω του προσπαθούν να τον πείσουν για τοαντίθετο.


Το Σύνδρομο του Εξωγήινου Χεριού

Είναι γνωστό και ως Σύνδρομο του Δρ Strangelove. Πρόκειται γιαμια πάθηση που κάνει το χέρι του ασθενούς να λειτουργεί αυτόνομα και να δραανεξέλεγκτα. Το χέρι μπορεί για παράδειγμα να πιάνει και να μετακινεί αντικείμεναχωρίς ο ασθενής να το καταλαβαίνει.


Αποτεμνοφιλία

Ο ασθενής θέλει να ακρωτηριάσει ένα απολύτως υγιές άκρο (χέριή πόδι) χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος.


Το Σύνδρομο Riley-Day

Στον χώρο της Ιατρικής είναι γνωστό ως οικογενήςδυσαυτονομία. Οι βλάβες στο νευρικό σύστημα κάνουν τον ασθενή να μην αισθάνεταικαθόλου πόνο, κάτι που μπορεί νααποδειχθεί επικίνδυνο ή ακόμη και μοιραίο στην περίπτωση τραυματισμού.


Το Σύνδρομο της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων

Χαρακτηρίζεται από έντονες παραισθήσεις που θυμίζουν τηδιάσημη ηρωίδα του βιβλίου. Ο ασθενής αισθάνεται πως ο χώρος γύρω τουμεγεθύνεται ή συρρικνώνεται ή μπορεί να αισθάνεται τα άκρα του να επιμηκύνονταικαι να κονταίνουν.


Σύνδρομο Capgras

Ο ασθενής εκδηλώνει έντονες παραισθήσεις, με αποτέλεσμα ναπιστεύει ότι όλοι οι άνθρωποι γύρω του έχουν αντικατασταθεί από σωσίες ήαπατεώνες. Αυτό μπορεί να ισχύει ακόμη και για τους γονείς ή τα αδέλφια τουασθενούς.


Προσωπαγνωσία


Ο ασθενής αδυνατεί να αναγνωρίσει πρόσωπα, ακόμηκαι κοντινούς συγγενείς και φίλους ή άτομα που συναντά σε καθημερινή βάση.