ΥΓΕΙΑ

Θέλετε καλή υγεία; αγοράστε επειγόντως κατοικίδιο

Σύμμαχος στην καλή υγεία των μικρών παιδιών, φαίνεται ότι είναι τα κατοικίδια ζώα, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες.
Θέλετε καλή υγεία; αγοράστε επειγόντως κατοικίδιο

Σύμμαχος στην καλή υγεία των μικρών παιδιών, φαίνεται ότιείναι τα κατοικίδια ζώα, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες.

Ειδικότερα όμως γιατο άσθμα, οι επιστήμονες έκαναν ένα βήμα παραπάνω και ήδη βρίσκονται στηνανακάλυψη του μηχανισμού, του πως δηλαδή επηρεάζουν ην υγεία των παιδιών τα κατοικίδια.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στην επιθεώρησηProceedings of the National Academy of Sciences.

Επίσης, παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποιπου έχουν σκύλο παρουσιάζουν καλύτερη καρδιακή υγεία.

Τη μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το ΠανεπιστήμιοΚαλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο και το Πανεπιστήμιο Μίσιγκαν, οι οποίοιδιαπίστωσαν ότι τα παιδιά που έχουν στο περιβάλλον τους έναν σκύλο παρουσιάζουνμεταβολές στο μικροβίωμα, δηλαδή στα φιλικά βακτήρια που κατοικούν στο έντερότους.

Η μελέτη διεξήχθη σε ποντίκια και έδειξε ότι εκείνα πουείχαν εκτεθεί σε σκόνη που υπήρχε σε σπίτια με σκυλιά παρουσίαζαν μεταβολές πουμείωναν την αντίδραση του ανοσοποιητικού τους συστήματος στα κοινάαλλεργιογόνα.

Μάλιστα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ήταν αρκετάμειωμένες οι φλεγμονώδεις αντιδράσεις που παρατηρούνται στους πνεύμονες καιέχουν άμεση σχέση με το άσθμα, σε αντίθεση με τις αντίστοιχες αντιδράσεις πουπαρατηρήθηκαν σε ποντίκια που είχαν εκτεθεί σε σκόνη από σπίτια στα οποία δενυπήρχε σκύλος.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους,διαπιστώθηκε ότι οι φλεγμονώδεις αντιδράσεις που έχουν σχέση με τα αλλεργιογόνακαι τη μόλυνση από τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό προλαμβάνονται με τη βοήθειατου βακτηρίου Lactobacillus johnsonii.

Ωστόσο, σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, Δρ SusanLynch, το επίπεδο της προστασίας που προσφέρει αυτό το βακτήριο είναιχαμηλότερο από εκείνο που επιτυγχάνεται με την έκθεση στα βακτήρια που υπάρχουνστη σκόνη του σπιτιού στο οποίο κατοικεί και ένας σκύλος.