ΥΓΕΙΑ

Οκτώ ενδείξεις ότι έχετε αβιταμίνωση

Νιώθετε συχνά αδυναμία, αρρωσταίνετε συχνά, έχετε συνεχώς «πεσμένη»διάθεση και άλλα συμπτώματα για τα οποία δεν υπάρχει προφανής εξήγηση;

Οκτώ ενδείξεις ότι έχετε αβιταμίνωση

Νιώθετε συχνά αδυναμία, αρρωσταίνετε συχνά, έχετε συνεχώς «πεσμένη»διάθεση και άλλα συμπτώματα για τα οποία δεν υπάρχει προφανής εξήγηση;

Ίσως για όλα αυτά ευθύνεται απλά η έλλειψη βιταμινών.

Σας παρουσιάζουμε 8 «σημάδια» που υποδεικνύουν ότι λείπουναπό τον οργανισμό σας συγκεκριμένες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά,προκειμένου να λάβετε τα μέτρα σας

Χείλη που ματώνουν και σκάνε συχνά

Κύρια αιτία για το φαινόμενο αυτό είναι η έλλειψη βιταμινώντου συμπλέγματος Β.

Συχνές ενοχλήσεις στις αρθρώσεις

Ίσως οφείλεται σε έλλειψη βιταμινών Β, C και D, που είναικαίριας σημασίας για την ενδυνάμωση των τριχοειδών αγγείων, των οστών και τωνσυνδέσμων.

Δυσκολεύεστε να δείτε καθαρά στο σκοτάδι

Οι δυσκολίες στη όραση υποδηλώνουν έλλειψη βιταμίνης Α. Πρόκειταιγια μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που για να την προσλάβετε πρέπει να καταναλώνετεβερίκοκα, καρότα, πατάτες, αβοκάντο και ντομάτα.

Αρρωσταίνετε συχνά

Είναι πιθανό να έχετε έλλειψη σε βιταμίνες Α και C καιψευδάργυρο, που είναι ιχνοστοιχείο απαραίτητο για τον σχηματισμό των λευκώναιμοσφαιρίων.

Έχετε έντονη τριχόπτωση

Αν δεν είναι αποτέλεσμα ορμονικής διαταραχής, τότε έχετεέλλειψη σε σίδηρο, πρωτεΐνες και ψευδάργυρο.

Έχετε μαύρες κηλίδες στην επιδερμίδα

Αν δεν πρόκειται για αντίδραση σε κάποια ουσία, τότε είναιπρόδρομη ένδειξη ανεπάρκειας σε βιταμίνη C, K, Β12 ή φολικό οξύ.

Αισθάνεστε ότι κρυώνετε συνέχεια

Αν όντως δεν οφείλεται στην ανεπαρκή θέρμανση, τότε είναιχαρακτηριστικό σημάδι αναιμίας. Καλό θα είναι να ελέγξετε τα επίπεδα σιδήρουστο αίμα.

Η γλώσσα σας είναι λεία και ωχρή

Πρόκειται για συμπτώματα που φανερώνουν έλλειψη σε σίδηρο, φολικόοξύ και βιταμίνη Β12.