ΥΓΕΙΑ

Δωρεάν πρόγραμμα αντιμετώπισης της υπέρτασης

Συνεχίζεται το δωρεάν πρόγραμμα αντιμετώπισης της Υπέρτασηςπου διεξάγεται από την Ιατρική Σχολή τουΠαν/μιου Αθηνών και το Δήμο Παλλήνης.
Δωρεάν πρόγραμμα αντιμετώπισης της υπέρτασης

Συνεχίζεται το δωρεάν πρόγραμμα αντιμετώπισης της Υπέρτασηςπου διεξάγεται από την Ιατρική Σχολή τουΠαν/μιου Αθηνών και το Δήμο Παλλήνης.

Η πρόσκληση είναι ανοικτή καιαπευθύνεται σε δημότες ηλικίας 18 – 55ετών που ενδιαφέρονται να υποβληθούν σε ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις και ειδικότερα:

- Διάγνωση της υπέρτασης με τηνπιο σύγχρονη τεχνολογία

- Μέτρηση του στρες, του τρόπουζωής και των καθημερινών συνηθειών

- Εκτίμηση του συνολικούκαρδιομεταβολικού κινδύνου

Επιπλέον στο πλαίσιο τουπρογράμματος γίνεται εκπαίδευση στην αυτορρύθμιση της υπέρτασης με:

· - Εκμάθησηεπιστημονικών μεθόδων διαχείρισης του στρες

· - Γνωσιακήαναδόμηση σχετικά με τη νόσο

· - Βιωματικήεκπαίδευση

· - Προώθηση τουυγιεινού τρόπου ζωής (βελτίωση διατροφής, άσκησης, ύπνου κ.α)

Ο πρώτος και καθοριστικός σταθμός ανίχνευσης -διαλογής ατόμων θα γίνεται στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Παλλήνης (Υψηλάντου 3Παλλήνη) κατόπιν ραντεβού.

Εν συνεχεία, τα άτομα που θαεισαχθούν στο πρόγραμμα θα παραπέμπονται στο Λαϊκό Νοσοκομείο και συγκεκριμέναστο Καρδιαγγειακό Εργαστήριο της Α΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής τουΠανεπιστημίου Αθηνών, όπου και θα υποβληθούν σε εξειδικευμένες ΔΩΡΕΑΝ εξετάσειςσχετικές με την αρτηριακή πίεση και την εκτίμηση του συνολικούκαρδιαγγειακού κινδύνου.

Μετά τις μετρήσεις, θαεφαρμοστεί παρεμβατικό πρόγραμμα διαχείρισης του στρες και αλλαγής του τρόπουζωής. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διαλέξεις και βιωματικά σεμινάρια γνωσιακήςαναδόμησης, προώθησης της άσκησης και της υγιεινής διατροφής μέσω τηςδιαχείρισης του στρες. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η μείωση των παρενεργειώντων φαρμάκων, η αυτορρύθμιση της υπέρτασης, η πρόληψη και η προαγωγή της υγείαςστην κοινότητα.