ΥΓΕΙΑ

20 θάνατοι από την γρίπη και 38 σε ΜΕΘ

Συνεχίζει ακάθεκτατην πορεία της η γρίπη, ενώ οι νεκροί αυτή την στιγμή είναι 20, οι περισσότεροιεκ των οποίων, είχαν υποκείμενα νοσήματα
20 θάνατοι από την γρίπη και 38 σε ΜΕΘ

Συνεχίζει ακάθεκτατην πορεία της η γρίπη, ενώ οι νεκροί αυτή την στιγμή είναι 20, οι περισσότεροιεκ των οποίων, είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Παράλληλα στιςΜονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται αυτή την στιγμή 38 άνθρωποι, ενώσυνολικά από την ημέρα που ξεκίνησε η έξαρση της εποχικής γρίπης, πέρασαν από τιςΜΕΘ 84 άτομα.

Ο εργαστηριακός έλεγχος, σύμφωνα με τον Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δείχνει ότι η πλειοψηφία των περιστατικών τηςγρίπης οφείλεται στον ιό τύπου Α και στο στέλεχος Η1Ν1.Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζουν ότι κατά την περίοδο αυξημένης κυκλοφορίαςτου ιού της γρίπης συστήνεται η έγκαιρη χορήγηση αντι-ιικών σε ασθενείς μεσοβαρή συμπτωματολογία ανεξαρτήτως παραγόντων κινδύνου για επιπλοκές από τηγρίπη και χωρίς να είναι αναγκαία η εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης. Οιεπιστήμονες επίσης, συστήνουν και τον αντιγριπικό εμβολιασμό ακόμη και τώρα.