ΥΓΕΙΑ

Άδωνις: Λόγω μη εμβολιασμού η έξαρση της γρίπης

«Αν είχαν εμβολιαστεί τα άτομα υψηλού κινδύνου δεν θα είχαμε αυτή την έξαρση της γρίπης» δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις: Λόγω μη εμβολιασμού η έξαρση της γρίπης

«Αν είχαν εμβολιαστεί τα άτομα υψηλού κινδύνου δεν θα είχαμεαυτή την έξαρση της γρίπης» δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας ΆδωνιςΓεωργιάδης.

Ο Υπουργός Υγείας, εξήγησε πως «κάθε Μάρτιο με Απρίλιογίνεται η εισαγωγή των εμβολίων βάσει του τι καταναλώσαμε την προηγούμενηχρονιά. Από αυτούς που έπρεπε να εμβολιαστούν κατά την εμβολιαστική περίοδο,δεν το έκαναν ούτε οι μισοί».

«Δεν θα είχαμε την έξαρση αν είχαν εμβολιαστεί αυτοί πουέπρεπε, συνέχισε. Κάθε Οκτώβρη και Νοέμβρη, 3 εκατομμύρια Έλληνες πρέπει ναεμβολιάζονται".

Σε ότι αφορά τα αντιικά φάρμακα, ανέφερε ότι «Υπάρχει κρατικό απόθεμα περισσότερο απ’ ότι χρειάζεται,αλλά και μεγάλο απόθεμα αντιικών φαρμάκων τα οποία έχουμε μοιράσει δωρεάν σεόλα τα φαρμακεία δημοσίων νοσοκομείων, και σε όλα τα μεγάλα φαρμακεία”.

Και ο υπουργός κατέληξε: “Δεν πρέπει να έχουμε πανικό μεν,θα πρέπει όμως να μας γίνει μάθημα και του χρόνου στην εμβολιαστική περίοδο ναεμβολιαστούν όσοι πρέπει».