ΥΓΕΙΑ

Περισσότεροι από 2.300 δωρεάν οδοντιατρικοί έλεγχοι στο Μαρούσι

Με τη διενέργεια περισσότερων από 2.300 οδοντιατρικών ελέγχων σε παιδιά των δημόσιων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων στο πλαίσιο του προγράμματος
Περισσότεροι από 2.300 δωρεάν οδοντιατρικοί έλεγχοι στο Μαρούσι

Με τη διενέργεια περισσότερων από 2.300 οδοντιατρικών ελέγχων σε παιδιά των δημόσιων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί σε ετήσια βάση το Δημοτικό Πολυιατρείο του Δήμου Αμαρουσίου κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, και υπό το συντονισμό του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α).

Συγκεκριμένα, από 27 Ιανουαρίου έως 20 Φεβρουαρίου 2014, οι εθελοντές οδοντίατροι του Δημοτικού Πολυιατρείου, τηρώντας τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και με τη συγκατάθεση των γονέων, εξέτασαν συνολικά 2.368 παιδάκια στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία ελέγχοντας τυχόν οδοντικά ή ορθοδοντικά προβλήματα.

Τους ελέγχους πραγματοποίησαν οι εθελοντές οδοντίατροι και ορθοδοντικοί του Δημοτικού Πολυιατρείου Κατερίνα Αδάμ, Μαρία Βλάχου, Κατερίνα Δούμα, Δήμητρα Διακουμοπούλου, Σοφία Θεοδώρου, Αναστασία Καραντζά, Αλεξάνδρα Κουμαντάνου, Δάφνη Κωστοπούλου, και Χριστίνα Παλιμετάκη, με τη συνεργασία της υπεύθυνης των προγραμμάτων πρόληψης του Δημοτικού Πολυιατρείου Καίτη Σεβαστή, και του φιλανθρωπικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Το συντονισμό της δράσης είχε ο πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Νίκος Κάββαλος.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του παιδικού οδοντιατρικού ελέγχου στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ευχαρίστησε τους εθελοντές οδοντιάτρους και ορθοδοντικούς του Πολυιατρείου για την πολύτιμη προσφορά τους και σημείωσε: «Χάρη στη συμβολή γιατρών, προσωπικού του Πολυιατρείου μας αλλά και του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που στηρίζει το πρόγραμμα με την κινητή μονάδα και με τους εθελοντές του, πραγματοποιήσαμε και φέτος τον ετήσιο προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο με στόχο να περιφρουρήσουμε την υγεία των παιδιών μας. Με αυτόν τον τρόπο, όπως πιστοποιεί και η επιστημονική εμπειρία, μπορούμε να προλάβουμε προβλήματα οδοντικής φύσης αλλά και να παρέμβουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά σε όσες περιπτώσεις απαιτούν εξειδικευμένη διαχείριση. Είναι ενθαρρυντικό που στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε τη συνεργασία των γονέων αποδεικνύοντας στην πράξη ότι εμπιστεύονται την Υγεία των παιδιών τους στα προγράμματα πρόληψης του Δήμου».