ΥΓΕΙΑ

Διάσημα πρόσωπα που πάσχουν από διαταραχές του θυρεοειδούς

1. Κιμ Κατράλ

Διάσημα πρόσωπα που πάσχουν από διαταραχές του θυρεοειδούς

1. Κιμ Κατράλ

Η πρωταγωνίστρια του Sex and the City πάσχει από τη Νόσο Χασιμότο. Η πάθηση αυτή είναι η συνηθέστερη μορφή υποθυρεοειδισμού στις ΗΠΑ και αφορά στην υπολειτουργία του θυρεοειδούς.

2. Σοφία Βεργκάρα

Η πανέμορφη ηθοποιός και τηλεπαρουσιάστρια από την Κολομβία έδωσε μάχη με τον καρκίνο του θυρεοειδούς το 2000. Δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα όταν έλαβε τη διάγνωση. Υποβλήθηκε σε αφαίρεση του θυρεοειδούς και έλαβε στη συνέχεια ακτινοθεραπεία. Συνεχίζει να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή ώστε να ρυθμίζει τα επίπεδα των ορμονών.

3. Όπρα Γουίνφρεϊ

Η τηλεπαρουσιάστρια δημοσιοποίησε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το 2007. Σε δήλωσή της ανέφερε πως διέκοψε τα φάρμακα το 2009.

4. Κέλι Όσμπορν

Η κόρη του διάσημου ροκ σταρ Όζι Όσμπορν απέδωσε τα κιλά που έχασε το 2007 στον υπερθυρεοειδισμό. Τα σχετικά δημοσιεύματα ανέφεραν πως η Όσμπορν δε λαμβάνει θεραπεία από φόβο μήπως πάρει και πάλι βάρος.

5. Μίσι Έλιοτ

Η χιπ-χοπ τραγουδίστρια πάσχει από τη νόσο Graves, ένα αυτοάνοσο νόσημα που οδηγεί στην υπερδραστηριοποίηση του θυρεοειδούς. Δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο, όμως η τραγουδίστρια λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή και υποβάλλεται σε θεραπείες με ακτινοβολία.