ΥΓΕΙΑ

ΠΟΥ: 1 στους 3 χτυπημένοι από την υπέρταση

Έναν στους τρεις ενήλικες προσβάλλει η υπέρταση, η οποία αποτελεί την βασική αιτία για περίπου 9,4 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

ΠΟΥ: 1 στους 3 χτυπημένοι από την υπέρταση

Η Διεθνής Αντιϋπερτασική Εταιρεία εκτιμά ότι περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια άτομα θα έχουν διαγνωστεί με τη συγκεκριμένη νόσο έως το 2025. Στην Ελλάδα, η υπέρταση επηρεάζει περισσότερα από 2.000.000 άτομα και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.

Η 17η Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης, και βοηθά στο να στραφεί η προσοχή προς την ανάγκη για έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της δυνητικά θανατηφόρου αυτής κατάστασης.

Ένα σημαντικό πρώτο βήμα είναι ο προσυμπτωματικός έλεγχος των ατόμων. Εάν ένα άτομο διαγνωστεί με υπέρταση, μπορούν να γίνουν αλλαγές στον τρόπο ζωής του και θα εξεταστεί το ενδεχόμενο χορήγησης διαφόρων θεραπειών.

Ως πρωτεργάτης στον χώρο της υπέρτασης, η φαρμακευτική εταιρεία Novartis διαθέτει περισσότερα από 25 έτη εμπειρίας στις καινοτόμες θεραπείες για την αντιμετώπιση της υπέρτασης. Το 2014, σηματοδοτείται από την 25η επέτειο από την ανακάλυψη της βαλσαρτάνης το 1989. Η βαλσαρτάνη έχει μελετηθεί εκτενώς σε πολλές διεθνείς μελέτες μεγάλης κλίμακας ως θεραπεία για την υπέρταση, πρόσφατο έμφραγμα του μυοκαρδίου, καρδιακή ανεπάρκεια και παιδιατρική υπέρταση . Η βαλσαρτάνη, αποτελεί το βασικό συστατικό μιας ομάδας συνταγογραφούμενων προϊόντων, διαθέτει εμπειρία περισσότερων από 165 εκατομμύρια ετών ασθενών και καλά θεμελιωμένο προφίλ αποτελεσματικότητας και ασφάλειας, βάσει εικοσιπενταετούς καθημερινής χορήγησης στην πράξη.

Η Novartis ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για νεότερες και πιο αποτελεσματικές θεραπείες εισήγαγε στην ελληνική αγορά το 2010, τον πρώτο τριπλό συνδυασμό βαλσαρτάνης / αμλοδιπίνης / υδροχλωροθειαζίδης, προσφέροντας ποιότητα ζωής στους ασθενείς που χρειάζονται πολλαπλές θεραπείες για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και τη μείωση των καρδιαγγειακών συμβαμάτων. Οι θεραπευτικές λύσεις που προσφέρει η Novartis, προσφέρουν πλήρη 24ωρη κάλυψη, ευκολία και απλοποίηση της φαρμακευτικής αγωγής, σημαντικά οφέλη για την καθημερινότητα κάθε υπερτασικού ασθενή, συμβάλλοντας έτσι ενεργά τόσο στη συνεργασία ιατρού και υπερτασικού ασθενούς, όσο και στην αποτελεσματική ρύθμιση και προστασία του.

Από την ανακάλυψη της βαλσαρτάνης και μετά, η Novartis έχει συνεργαστεί με την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης για να βοηθήσει τους ασθενείς με υπέρταση. Η Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης έχει αποτελέσει σημαντικό υποστηρικτή της συνεχούς δέσμευσης της Novartis στην έρευνα και την περίθαλψη ασθενών στο χώρο της υπέρτασης και των καρδιαγγειακών ασθενειών.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Υπέρτασης, η Novartis υποστηρίζει και φέτος τις δράσεις της Ελληνικής Εταιρίας Υπέρτασης που αφορούν στην ενημέρωση κοινού για τη νόσο, αλλά και μετρήσεις αρτηριακής πίεσης σε 17 πόλεις στην Ελλάδα, το Σάββατο 17 Μαΐου 2014.