ΥΓΕΙΑ

Επιχείλιος έρπης: Πώς να τον αντιμετωπίσετε στο σπίτι

Ο επιχείλιος έρπης εμφανίζεται έπειτα από λοίμωξη και αφορά στην εμφάνιση μικρών πληγών επάνω στα χείλη ή γύρω από αυτά.

Επιχείλιος έρπης: Πώς να τον αντιμετωπίσετε στο σπίτι

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τον έρπη στο σπίτι, σε συνδυασμό με τα απαραίτητα αντιικά φάρμακα.

1. Ψευδάργυρος
Είναι ένα μεταλλικό στοιχείο απαραίτητο για αρκετές λειτουργίες του οργανισμού μας. Υπάρχει σε τροφές όπως το χοιρινό, το μοσχάρι, τα οστρακοειδή και τα φιστίκια. Η κρέμα με οξείδιο του ψευδαργύρου βοηθά ώστε οι πληγές να επουλωθούν ταχύτερα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας ώστε να σας υποδείξει την κατάλληλη δοσολογία της ουσίας.

2. Μελισσόχορτο
Οι αλοιφές που περιέχουν το βότανο βοηθούν ώστε να υποχωρήσει το κοκκίνισμα και το οίδημα στην πληγή μετά από δύο με τρεις ημέρες.

3. Πρόπολη
Είναι μια φυσική ρητίνη που παράγουν οι μέλισσες. Σχηματίζεται από τα μπουμπούκια των δέντρων, το μελισσοκέρι και άλλα υποπροϊόντα. Εργαστηριακές δοκιμές έχουν δείξει ότι η πρόπολη σταματά την αναπαραγωγή του ιού HSV-1.

4. Λυσίνη
Η λυσίνη είναι ένα αμινοξύ που βρίσκεται στην πρωτεΐνη τροφών όπως τα φασόλια, το τυρί, το γιαούρτι, το κρέας, το γάλα και άλλα ζωικά προϊόντα. Συμβάλλει ώστε οι πληγές του έρπητα να μην εμφανίζονται τόσο συχνά. Μπορείτε να πάρετε τη λυσίνη είτε από τις τροφές είτε σε μορφή συμπληρώματος.

Ο ιός δε φεύγει ποτέ εντελώς από τον οργανισμό, όμως οι παραπάνω φυσικές λύσεις βοηθούν να αντιμετωπιστεί ο πόνος και η συχνότητα εμφάνισης των εξανθημάτων.