ΥΓΕΙΑ

Βρέθηκε πιθανώς η θεραπεία για το MERS

Περισσότερα από 25 διαφορετικά φάρμακα φάνηκε πως μπορούν να καταπολεμήσουν τον κορονοϊό MERS, σύμφωνα με εργαστηριακές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ. Μερικά από αυτά χρησιμοποιούνται παραδοσιακά στη χημειοθεραπεία ή για την καταπολέμηση της ελονοσίας.

Βρέθηκε πιθανώς η θεραπεία για το MERS

Τα φάρμακα αυτά θα δοκιμαστούν αρχικά σε πειραματόζωα και στη συνέχεια σε ανθρώπους, ωστόσο οι πρώτες δοκιμές στο εργαστήριο είναι πολλά υποσχόμενες. Αρκετές από τις δραστικές που εξετάστηκαν αποδείχθηκε πως μπορούν να καταπολεμήσουν αρκετά γρήγορα τον ιό, κάτι που θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν αυτός αρχίσει να εξαπλώνεται με ταχύτερο ρυθμό.

Ο ιός του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής έχει μολύνει 614 άτομα μέχρι τώρα και έχει κοστίζει τη ζωή σε 181 από αυτά. Αυτό σημαίνει πως ο δείκτης θνησιμότητας έπειτα από λοίμωξη ξεπερνά το 25%.

Δεν έχει βρεθεί ακόμη κάποια εξειδικευμένη θεραπεία ή κάποιο εμβόλιο ενάντια στο MERS, ωστόσο οι νέες δοκιμές από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ αποδεικνύουν ότι αρκετά φάρμακα μπορούν να συμβάλλουν στην άμεση καταπολέμησή του, ώστε να προληφθεί η περαιτέρω εξάπλωσή του.

Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Antimicrobial Agents and Chemotherapy.