ΥΓΕΙΑ

Θεατρική παράσταση για την ενίσχυση του Συλλόγου «Ζωή με NF»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών και φίλων Πασχόντων από Νευροïνωμάτωση « Ζωή με NF», σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα «ΕΛΠΙΔΑ» παρουσιάζουν την πολιτική κωμωδία : "Αν μπορείς κλέψε περισσότερο" στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου Θεσσαλονίκης (Μεγ. Αλεξάνδρου 57), το Σάββατο 31 Μαΐου 2014 και ώρα 21:00. Τιμή Εισιτηρίου: 3.00 ευρώ

Θεατρική παράσταση για την ενίσχυση του Συλλόγου «Ζωή με NF»

Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών και Φίλων Πασχόντων από Νευροϊνωμάτωση «Ζωή με NF».

Για άτομα με προβλήματα ακοής δίνεται το κείμενο της παράστασης κατόπιν συνεννόησης λόγω έλλειψης συστήματος υπερτιτλισμού στο Θέατρο.

Η παράσταση διοργανώνεται στα πλαίσια δράσεων της πρώτης ενημερωτικής καμπάνιας στην Ελλάδα με τίτλο «Νευροïνωμάτωση ... Ενημερώσου...» για το μήνα Μάιο, ο οποίος παγκοσμίως είναι ο μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη νόσο.

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο είναι εμπνευσμένο από την κωμωδία του Ντάριο Φο «Κλέψε λιγότερο».

Η Πελοπίδα είναι μια νεκροθάφτισσα αφελής, καλοπροαίρετη και ευκολόπιστη. Το αλκοόλ την βοηθά να αντέχει και να υπάρχει. Οι νεκροθάφτες, ο έμπορος και η σύζυγός του, ο διευθυντής του νεκροταφείου, οι χήρες, ο κλέφτης, ο θυρωρός και η σύζυγός του, οι μοναχές, η ηγουμένη, ο υπουργός, ο «τρελός» γιατρός που εκπροσωπεί το «σύστημα» μέσα από την θεραπεία του, ο επιθεωρητής, η εισαγγελέας και ο ανώτατος άρχοντας, συνθέτουν το πάζλ τον απρόσμενων συναντήσεων που θα οδηγήσουν την Πελοπίδα στη μεταμόρφωσή της.

«Θα ξυπνήσω, θα ξεφύγει, θα αλλάξει.Εμείς πότε;»

Σημείωμα σκηνοθέτη- Ισίδου Ιωάννα

Δεν μου αρέσουν οι τίτλοι και οι ταμπέλες. Δεν είμαι σκηνοθέτης. Αν πρέπει να προσδιορίσω την θέση μου σε αυτό το έργο, θα έλεγα ότι προσπάθησα (ελπίζω πετυχημένα) να αφήσω χώρο για να αναδείξουν το ταλέντο τους αυτοί οι εξαιρετικοί ηθοποιοί που πήραν μέρος. Τους ευχαριστώ όλους που με την υποκριτική τους ικανότητα με έκαναν, να αισθάνομαι σημαντική. Χειροκροτώ και υποκλίνομαι.

Παίζουν με σειρά που εμφανίζονται :

Μουσελεμίδης Τέλης : νεκροθάφτης και υπουργός
Βότσης Γιώργος : νεκροθάφτης
Θυμιοπούλου Αναστασία : Πελοπίδα
Ουζούνης Κώστας : διευθυντής του νεκροταφείου και επιθεωρητής
Ηλιόπουλος Αθανάσιος : έμπορος Πολύβιος Μαρκάτος
Βαμβακίδου Πόπη : σύζυγος εμπόρου
Σωτηριάδου Νόπη : χήρα
Κατζούρη Αλέκα : χήρα
Παρασκευοπούλου Χρύσα : χήρα
Πεχλιβανίδης Δημήτρης : κλέφτης και τρελός
Κυριακίδης Κώστας : θυρωρός και τρελός
Ζερβάκη Πόπη: σύζυγος θυρωρού
Ζέκου Τάσα : μοναχή
Βαρίτη Δέσποινα : κουφή μοναχή
Κατζούρης Ανδρέας : τρελός καθηγητής
Ουζούνη Δήμητρα : ηγουμένη
Θεοδωρίδου Μάρθα : εισαγγελέας
Καλογριδάκης Παναγιώτης : πρωθυπουργός

Ηχολήπτης-Φωτιστής: Παπαδόπουλος Στέργιος
Σενάριο-Διασκευή: Ουζούνη Δήμητρα
Επιμέλεια ήχων και τραγουδιών: Βαρίτη Δέσποινα
Κατασκευή σκηνικών : Κυριακίδης Κώστας, Βότσης Δημήτρης
Επιμέλεια αφίσας: Νικολαΐδης Δημήτρης
Επιμέλεια εντύπου προγράμματος: Παπαδόπουλος Στέργιος
Σκηνοθεσία: Ισίδου Ιωάννα

Ο Πανελλήνιος σύλλογος Ασθενών και φίλων Πασχόντων από Νευροïνωμάτωση «Ζωή με NF» είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος, ο οποίος ιδρύθηκε το 2013 με πρωτοβουλία πασχόντων της νόσου. Πρωταρχικός στόχος του συλλόγου είναι η στήριξη καθώς και η ενημέρωση, συμβουλευτική των ασθενών με νευροïνωμάτωση και των οικογενειών τους σύμφωνα με τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα. Ο σύλλογος επιδιώκει να προασπίσει και να διεκδικήσει τα δικαιώματα των ασθενών, να προβάλει, να εισηγηθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να δημιουργήσει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και των υπευθύνων φορέων.

Στοιχεία Επικοινωνίας του Συλλόγου

Τηλ.: 210 7653977 - 6938100719

Email: nf.greece@gmail.com

Facebook: Ζωή με NF

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ