ΥΓΕΙΑ

Δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά με ραιβοϊπποποδία, στο Ιασώ Παίδων

Δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά που πάσχουν από ραιβοϊπποποδία προσφέρει η Παιδιατρική Κλινική ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ραιβοϊπποποδίας, 3 Ιουνίου 2014.

Δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά με ραιβοϊπποποδία, στο Ιασώ Παίδων

Ειδικότερα, οι Ορθοπεδικοί του Παιδοορθοπαιδικού Τμήματος της Κλινικής θα εξετάζουν δωρεάν τα παιδιά που πάσχουν από ραιβοϊπποποδία, ανεξαρτήτως ηλικίας και θεραπείας που έχει προηγηθεί, για όλο τον Ιούνιο και συγκεκριμένα κάθε Παρασκευή (6, 13, 20 και 27/6), κατόπιν ραντεβού.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ορθοπεδικοί του Παιδοορθοπαιδικού Τμήματος του ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ, είναι οι μοναδικοί στην Ελλάδα που είναι πιστοποιημένοι από το Ponseti International Association. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς η μέθοδος Ponseti είναι σχεδόν 100% αποτελεσματική εφ' όσον εφαρμόζεται σωστά, από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, ενώ θεωρείται ο «χρυσός κανόνας» θεραπείας, που οδηγεί σε μια φυσιολογική, παραγωγική ζωή.

Η ραιβοϊπποποδία είναι η συχνότερη συγγενής παραμόρφωση του μυοσκελετικού και προσβάλλει 200.000 νεογέννητα κάθε χρόνο, κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες.

H ραιβοϊπποποδία είναι μια κοινή παραμόρφωση του ποδιού κατά την οποία το προσβεβλημένο πόδι είναι γυρισμένο προς τα μέσα και κάτω.

Εμφανίζεται πιο συχνά στα αγόρια και η προσβολή αφορά και τα δυο πόδια στο 50% των περιπτώσεων. Στη μεγάλη της πλειοψηφία η ραιβοϊπποποδία είναι ιδιοπαθής, δηλαδή δεν εντοπίζεται κάποιο αίτιο, αλλά μπορεί να σχετίζεται με άλλες παθήσεις όπως η αρθρογρύπωση, η δισχιδής ράχη ή άλλα σύνδρομα στο 20% των περιπτώσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 210 638 3288.