ΥΓΕΙΑ

Ημερίδα για τα Μαιευτικά Επείγοντα από την «Γένεσις»

Επιστημονική Ημερίδα, με τίτλο «Μαιευτικά Επείγοντα» διοργανώνει η Μαιευτική Γυναικολογική Χειρουργική Κλινική «ΓΕΝΕΣΙΣ» έχοντας ως mogto της, την σταθερή δέσμευση στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και στην προαγωγή της ιατρικής επιστήμης.

Ημερίδα για τα Μαιευτικά Επείγοντα από την «Γένεσις»

Η ημερίδα πραγματοποιείται το Σάββατο 21 Ιουνίου στις 09.45 π.μ., στην αίθουσα Επιστημονικών Εκδηλώσεων της Κλινικής «ΓΕΝΕΣΙΣ».

Στόχος την Ημερίδας είναι η ανταλλαγή εμπειρίας και γνώσης σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και επιπλοκών κατά τη διάρκεια του τοκετού. Στην Ημερίδα συμμετέχουν Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, Επιστημονικοί Συνεργάτες της κλινικής και Μαιευτήρες-Γυναικολόγοι, σε μια προσπάθεια που επιδιώκει την ενημέρωση του κλάδου, αναφορικά με τα νεότερα ευρήματα ερευνών στον τομέα της μαιευτικής.

Την Ημερίδα θα ανοίξει με χαιρετισμό του ο κ. Αλέξανδρος Άγιος, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, τ. καθηγητής Περιγραφικής Ιατρικής, ενώ θα προλογίσει ο κ. Γρηγόρης Γκριμπίζης, Επιστημονικός Διευθυντής της «ΓΕΝΕΣΙΣ Α.Ε.», Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο Α.Π.Θ.

Στο Α' Μέρος με συντονιστές τους κ.κ. Αλέξη Παπανικολάου, Μαιευτήρα–Γυναικολόγο, Αναπληρωτή Καθηγητή Μαιευτικής Γυναικολογίας στο Α.Π.Θ. και Αντώνη Τάντση, Μαιευτήρα-Γυναικολόγο, θα λάβουν μέρος, ως ομιλητές:Ο κ. Χρήστος Βοσνάκης, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,PhD, Επιστημονικός Συνεργάτης Γ' Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Α.Π.Θ., με θέμα: «Η εκτίμηση της εμβρυϊκής δυσφορίας στο καρδιοτοκογράφημα κατά τον τοκετό»Ο κ. Αλέξης Παπανικολάου, Μαιευτήρας–Γυναικολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας στο Α.Π.Θ., με θέμα: «Δυστοκία στο στάδιο της εξώθησης: ποια τα αίτια και ποια η θέση του επεμβατικού τοκετού και της καισαρικής τομής;»Ο κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, PhD, με θέμα: «Δυστοκία ώμων: είναι εφικτή η πρόληψη και ποιοι οι χειρισμοί στην αντιμετώπιση της;»

Στο Β' Μέρος με συντονιστές τους κ.κ. Δημήτρη Χαϊνόγλου, Μαστολόγο-Ογκολόγο, Αναπληρωτή Καθηγητή Σ.Ε.Υ.Π. ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Ισαάκ Τοσουνίδη, Μαιευτήρα-Γυναικολόγο, PhD, θα λάβουν μέρος, ως ομιλητές:

Η κυρία Ευγενία Ζορμπά, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Επιστημονική Υπεύθυνη Τμήματος Εμβρυϊκής Ιατρικής και Προγεννητικής Διάγνωσης «ΓΕΝΕΣΙΣ» και ο κ. Ιωάννης Καλογιαννίδης, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Λέκτορας Μαιευτικής Γυναικολογίας στο Α.Π.Θ., με θέμα: «Ανώμαλη πρόσφυση του πλακούντα: αίτια, πότε και πώς θα διαγνωσθεί και θα αντιμετωπισθεί;»Ο κ. Ισαάκ Τοσουνίδης, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, PhD, με θέμα: «Αιμορραγία μετά την υστεροτοκία-ατονία μήτρας: αντιμετώπιση στο φως των εξελίξεων»
Ο κ. Θεμιστοκλής Μίκος, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Λέκτορας Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο Α.Π.Θ., με θέμα: «Κακώσεις πυελικού εδάφους κατά τον τοκετό-αντιμετώπιση και μακροχρόνιες επιπτώσεις»

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από το κοινό και συζήτηση.

Η Μαιευτική-Γυναικολογική-Χειρουργική Κλινική «ΓΕΝΕΣΙΣ», μέλος του Ομίλου Euromedica, στα δέκα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας της, αποδεικνύει καθημερινά έμπρακτα τη δέσμευσή της να στέκεται με ιατρική αριστεία και ανθρωπιά δίπλα στις γυναίκες που ετοιμάζονται για τη σημαντικότερη στιγμή της ζωής τους, την αρχή της μητρότητας.